“Пікантні” мариновані кабачки на зиму в кетчупі

Така заготівля відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі, так само це чудовий спосіб витратити вже перестиглі кабачки. У нас такі кабачки до весни рідко залишаються.

Інгредієнти:

    • Кабачки
    • Кріп (парасольки)
    • Часник
    • Листя вишні
  • Перець горошок

Маринад: (маринаду вистачає на 2-1.5 літрові банки або 3-1 літрові)

  • Вода 1 л
  • Кетчуп чилі, можна гострий 350 г
  • Оцет 9% 120мл.
  • Цукор 170 г
  • Сіль кам’яна 45-50 г (2 ст. л. без гірки)

Приготування:

  1. Для цього рецепту підійдуть будь-які кабачки, якщо молоді шкірку і насіння виймати не треба, якщо кабачки вже переросли, видаляємо шкірку, насіння і використовуємо.
  2. Я нарізала шматочками завтовшки (+/-) 2 см."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  3. Банки я промила із содою і просушила в духовці при 110 градусах, кришки прокип’ятила. Для рецепту використовую 1.5 літрові банки.
  4. Спецій багато не кладу, буквально по 5 горошин запашного перцю, часник за смаком."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  5. Листя вишні, штук по 5 на банку."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  6. Кріп і всі, спеції та трави додавайте, на свій смак."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  7. Тепер наповнюю банки шматочками кабачка."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  8. У гарячу воду відправляю сіль та цукор."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  9. Відразу кетчуп, чилі або просто гострий, готові кабачки виходять “Пікантні” та не гострі, смачні."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  10. Ставлю на плиту та доводжу до кипіння, добре перемішую, щоб кетчуп повністю розчинився.
  11. Вливаю оцет, доводжу до кипіння та заливаю банки."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  12. Водночас вода в каструлі для стерилізації банок у мене вже майже закипіла, на дні каструлі обов’язково має бути тканина.
  13. Ставлю банки із заготовками в каструлю з водою, бажано, щоб вода в каструлі доходила до плічок банки, кришками просто прикриваю і повертаю на плиту."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі
  14. Після того, як вода в каструлі закипить, тримаю в ній банки 1.5 літрові 20 хвилин, якщо банки 1-літрові достатньо 15 хвилин.
  15. Вода в каструлі не повинна сильно кипіти, слабке кипіння.
  16. Після стерилізації банки акуратно виймаю із каструлі та добре закручую.
  17. Перевертаю вгору дном і загортаю ковдрою до повного охолодження."Пікантні" мариновані кабачки на зиму в кетчупі

Далі забираємо на постійне місце зберігання. Заготівля виходить дуже смачна.

Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала, в сезон заготівель рецептів багато не буває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: