Пляцок Серце княгині
Пляцок Серце княгині – простий пляцок для невеликої компанії. Коржі з варенням та безе, ніжний вершковий крем з малиною… А ще до цього додається простота приготування. Дуже просто та смачно! Радимо спробувати!.
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 200 г.
- Масло – 125 г.
- Жовток – 1 штука.
- Сметана – 1 ст.л.
- Цукрова пудра – 70 г.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для безе:
- Білки – 2 штуки.
- Сіль –щіпка.
- Цукрова пудра – 120 г.
- Крохмаль – 1 ч.л.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
Додатково:
- Варення смородинове – 4-5 ст.л.
- Какао.
Для крему:
- Вершки (від 30%) – 300 мл.
- Маскарпоне – 100 г.
- Перетерта малина (без кісточок) – 2 ст.л.
- Ягоди малини (свіжі або заморожені) – жменька.
- Цукрова пудра – 2-3 ст.л.
Приготування
Тісто
Борошно змішуємо з цукровою пудрою та розпушувачем, додаємо тверде, холодне масло, порізане кубиками. Січемо гострим ножем до утворення масляної дрібної крихти. До крихти додаємо жовток та сметану, замішуємо тісто. Згортаємо в кулю, обгортаємо харчовою плівкою, відправляємо на 1 годину в холодильник.
Безе
Білки збиваємо з сіллю до стійкої піни, по ложці додаємо цукрову пудру, щоразу добре збиваємо. В результаті ми отримуємо густу блискучу масу.
Додаємо крохмаль та лимонний сік, ще раз коротко збиваємо.
Формуємо корж
Тісто розкачуємо на пергаменті, за розміром форми (20х30), перекладаємо в форму. Тісто буде досить тонке.
Змащуємо тісто варенням, викладаємо зверху безе, вирівнюємо. Щедро присипаємо зверху какао.
Випікаємо при температурі 180 градусів, близько 30 хвилин. Ще гарячим, корж розрізуємо на 3 рівних частини по довшій стороні форми (отримуємо три довгих коржі 20х10 см).
Крем
Добре охолоджені вершки та маскарпоне збиваємо до пухкого крему, додаємо цукрову пудру, ще раз збиваємо.
Під кінець збивання додаємо перетерту малину, трішки ціленьких ягідок та барвник (за бажанням). Ще раз коротко збиваємо. Ділимо крем на 2 рівні частини.
Збираємо пляцок
Корж з безе змащуємо половиною крему, кладемо другий корж, решту крему, накриваємо третім коржем, зверху щедро присипаємо какао.