Показую, як я готую мариновані печериці за 24 години: секрет у правильному розсолі та спеціях
12 Червня, 2022
Проварюю 10 хвилин і вкладаю в банку! Готую мариновані печериці за 24 години! Ну, дуже смачна закуска до будь-якого столу!
Як і обіцяла, ділюся ще одним рецептом маринованих печериць. Пробували цей рецепт у коліжанки, дуже сподобалося! Одна спеція доповнює іншу і виходить, справді, незрівнянно!
Інгредієнти:
- Печериці – 800 г.
Розсіл:
- Вода – 1,5 л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Коріандр у зернах – 1 ст.л.
- Перець запашний – 1 ч.л.
- Перець чорний горошком – 1 ч.л.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
Заправка:
- Кріп – середній пучок
- Гострий перець – 1/3 частина
- Часник – 3-4 зубчики
- Цукор – 1 ч.л.
- Оцет яблучний – 2 ст.л.
- Соняшникова олія – 50 мл.
Приготування:
- У каструлю з водою закладаємо лавровий лист, гвоздику, зерна коріандру, запашний перець, чорний перець горошком, цукор та сіль. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- У киплячий розсіл відправляємо печериці, проварюємо 10 хвилин і після, відразу, дістаємо з каструлі. Гриби, по можливості, краще брати маленькі, такі виглядають ефектніше, відразу плюс 100% до зовнішнього вигляду!
- Для заправки змішуємо: дрібно нарізаний пучок кропу, гострий Чилі, тертий часник, цукор, яблучний оцет та олію. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
- Вливаємо заправку до проварених печериць і добре мішаємо.
- Укладаємо гриби в банку, а зверху до останньої краплі вливаємо всю заправку.
- Доверху заливаємо розсолом, у якому варилися гриби, закриваємо кришкою, остуджуємо до кімнатної температури і забираємо в холодильник маринуватися на добу.
У банку також відправляємо зерна коріандру, які були в розсолі, так вийде ще ароматніше і смачніше!
Відкриваємо баночку і в одну мить, розігрується неймовірний апетит! Ароматні, красиві та дуже смачні грибочки виходять!
Джерело:
zhyttia.com.ua