Покрокова інструкція приготування ролів

Сьогодні ми розповімо вам тонкощі приготування ролів.

Як готувати роли

Традиційні роли вельми відрізняються від тих, які ми можемо купити в суші-барах. До їх складу входить лист норі, рис і всього лише один інгредієнт для начинки. Ми найчастіше замовляємо різні варіації ролів «Каліфорнія» і «Філадельфія». Вони зовсім не зустрічаються в Японії, проте дуже популярні в Європі та Америці.

Найчастіше для начинки використовуються лосось, вугор, окунь, краб, тунець, крабові палички, вершковий сир, огірок, омлет і так далі. Сьогодні ми не будемо розбирати окремі рецепти, А пройдемося по важливим нюансам приготування ролів.

Як правильно варити рис

Рис потрібно зварити так, щоб він не розвалювався, але і не перетворився в кашу. Ти можеш купити дорогий рис – спеціальний для ролів, А можна взяти звичайний круглий. Різниця тільки в пропорціях води. Для спеціального рису зазвичай потрібно менше води.

В Інтернеті є різні рецепти, але ми розповімо той, який перевіряли самі. Спочатку не менше 5 разів промий круглий рис дуже холодною водою. Для японців промивання рису – це  справжній ритуал.

Після цього залий рис водою з пропорцією 1: 2,5 в каструлі з товстим дном. Коли вода закипить, зменш вогонь до мінімального. Кришка повинна бути щільно закритою, відкривати її не можна. Залиш рис томитися 10-15 хвилин.

В цей час змішай 1 ст. л. рисового оцту, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі. Все разом постав на маленький вогонь і помішуй, поки цукор і сіль повністю не розчиняться. Коли рис звариться, вимкни вогонь і дай йому постояти під кришкою ще хвилин 10. Це важливо!

Після цього змішай в мисці готовий рис з соусом. Якщо тобі ще потрібно підготувати інші інгредієнти, то рис вкутай великим рушником, щоб він не охолов повністю.

Наступні етапи приготування

  • Лист норі потрібно класти глянсовою стороною вниз.
  • Укладати рис на лист норі потрібно від себе. При цьому не викладай рис на останніх 2-3 см далекого краю, їх потрібно залишити порожніми. Стеж, щоб рис не був грудочками, розрівняй увесь.
  • Всі інгредієнти для начинки потрібно нарізати тонкими довгими смужками або брусочками.
  • Постійно змочуй руки холодною водою, Щоб до них не прилипав рис. Або скористайся поліетиленовими рукавичками.
  • Начинку потрібно укладати в правильному порядку: спочатку дрібні інгредієнти, Потім великі. Так вони будуть триматися один одного, і нічого не розвалиться під час скручування.
  • Для згортання ролів можна використовувати спеціальний бамбуковий килимок, Але підійде і звичайний силіконовий. З другим навіть простіше, тому що бамбуковий потрібно ще обов’язково покривати зверху харчовою плівкою, щоб не приставав рис.
  • Під час згортання килимка періодично зупиняйся і трохи притискай рулет з усіх боків.
  • Різати роли потрібно виключно гострим ножем.  Не вдавлюй лезо вниз, а старайся нібито пиляти. Можеш його періодично протирати рушником або змочувати водою.
  • Правильно нарізати роли потрібно в такий спосіб. Розділи рулет посередині на 2 рівні частини. Потім кожну з них разріж ще на 2 рівні частини і так далі. Таким способом у тебе завжди будуть виходити ідеально рівні і однакові роли.

Сподіваємося, ти дізнався багато нової інформації і тепер будеш розповідати всім, як готувати роли. Пам’ятай, що вони будуть виходити з кожним разом все краще і краще!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: