Поки чайник закипить, все вже готово. Всього 10 хвилин і повітряні пампушки на столі
від Denzhyttya
20 Вересня, 2021
М’які, пишні і повітряні пампушки на сковорідці без необхідності довгої роботи з дріжджовим тістом і втрати маси часу на розкачування і викладання в форму для духовки.
Інгредієнти:
- кефір, 200 мл
- цукор, 3 ст.л
- яйце, 1 шт
- сода і сіль по 0.5 ч.л
- борошно, 3 склянки
- оцет 9%, 1 ч.л
- масло вершкове, 30 г
Приготування:
- Яйця розтираємо з цукром віночком і вливаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно, соду і сіль, вимішуємо тісто.
- Порада: може борошна потрібно трохи більше, але не забивайте тісто, краще добре вимішуйте руками.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин. Розкачуємо тісто в пласт товщиною в 1 см.
- Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом і скачуємо тугий рулет.
- Ріжемо його шматочками і кожен притискаємо трохи рукою з боку зрізу.
- Розігріваємо олію в сковорідці і викладаємо пампушки.
- Обсмажуємо з двох сторін до рум’яності і викладаємо на паперові рушники.
- Остигнули пампушки обсипаємо цукровою пудрою або в гарячому вигляді – цукром, можна при подачі просто полити медом. Як варіант – солодким сметанним кремом. У будь-якому випадку, такі пампушки будуть дуже смачними.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua