Половину врожаю гарбуза пустила в цьому році на цукати, їмо замість цукерок. Ділюся рецептом

Чомусь з гарбуза цукати до цього часу я ніколи не готувала, а виявилося, що даремно, вони настільки виходять смачними, що я тепер не встигаю готувати. Нам дуже сподобалося, тому я вже пустила половину врожаю гарбуза на цукати з гарбуза, їмо замість цукерок з чаєм.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 3 кг
  • цукор – 1,5 кг
  • лимонна кислота – 1,5 ч.л.

Приготування:

  1. І так беремо гарбузи, розрізаємо на скибочки для зручності, тепер прибираємо насіння і зрізаємо шкірку.
  2. Вага чистого гарбуза 3 кг, тепер скибочки нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 5-7 мм.Половину врожаю гарбуза пустила в цьому році на цукати, їмо замість цукерок. Ділюся рецептом
  3. Беремо відповідну каструлю і кладемо в неї підготовлений гарбуз пересипавши цукром, Цукор беремо з розрахунку 1 кг гарбуза 0,5 кг цукру, тобто у мене 3 кг гарбуза я беру 1,5 кг цукру.
  4. Залишаємо на 3-4 години, щоб гарбуз дав сік (можна залишити на ніч).
  5. Якщо у Вас гарбуз сухуватий, таке теж буває буде виділятися мало рідини, можна долити води приблизно 200 мл. Я не додаю, так як рідини досить.
  6. Ставимо на вогонь, я люблю цукати з кислинкою тому я ще додаю 1 ч.л. лимонної кислоти , або сік з лимона, тепер доводимо до кипіння як закипить вогонь роблю среднім і варю рівно 5 хвилин, вимикаю і залишаю на 3-4 години, потім ставлю на вогонь знову нагріваю кип’ячу 5 хвилин, вимикаю і залишаю на 3-4 години, так потрібно виконати ще 2 рази. Всього маємо зробити 4 таких маніпуляцій. В процесі гарбуз пробуємо якщо потрібно можна додати ще лимонної кислоти. В результаті повинні вийти ось такі прозорі шматочки.Половину врожаю гарбуза пустила в цьому році на цукати, їмо замість цукерок. Ділюся рецептом
  7. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідині, тепер беремо піддони від сушарки і розкладаємо шматочки на відстань один від одного.
  8. Встановлюємо піддони на сушилку, встановлюємо температуру 65 градусів і залишаємо сушити, мені потрібно на моїй сушарці трохи більше доби. Поки цукати сушаться займаємося своїми справами.
    Половину врожаю гарбуза пустила в цьому році на цукати, їмо замість цукерок. Ділюся рецептом
  9. Готовність цукатів можна визначити по зовнішньому вигляді, готові вони не повинні липнути до рук і злипатися між собою.
  10. Сушилку вимикаємо, цукати прибираємо в контейнер, закриваємо щільною кришкою. Зберігати обов’язково потрібно в щільно закритій тарі, щоб цукати НЕ вбрали в себе вологу.

На перший погляд може здатися що це довгий процес, але якщо розібратися Вашого втручання тут зведено до мінімуму, потрібно тільки нарізати, довести до кипіння і розкласти по піддонам, а решту за Вас все зробить час.

Цукати виходять на смак як ніби приготовлені з якогось екзотичного фрукта і вигляд у них яскравий і апетитний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: