Повітряні і шаруваті булочки з начинкою «Равлик» – виходять повітряні, м’які і шаруваті. Рекомендую, бо дуже смачно!
від Denzhyttya
1 Лютого, 2023
Булочки равлики виходять повітряні, м’які і шаруваті. Для начинки можна використовувати яблука, фрукти або ягоди. Дріжджі для випічки, я останнім часом стала використовувати тільки свіжі пресовані, сухі дріжджі використовую рідко. Якщо використовувати сухі дріжджі тоді сухих дріжджів знадобиться 1 пакетик ( 11 г ).
Інгредієнти:
- Яйця 2 шт
- Цукор 1/2 склянки
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Дріжджі свіжі 30 г
- Олія 4 столові ложки
- Кефір 300 мл
- Борошно близько 600 г
Для начинки:
- Вершкове масло 100 г
- Варене згущене молоко за смаком
- Цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Дріжджі розводимо в теплому кефірі в половині склянки.
- З’єднуємо яйця, сіль, цукор і олію розмішуємо міксером або вінчиком.
- Додаємо дріжджі і інгредієнти які залишилися, розмішуємо.
- Борошно просіюємо і додаємо в суміш, замішуємо еластичне тісто, яке не прилипати до рук.
- Миску з тістом ставимо в тепле місце для підйому. Тісто має збільшиться в обсязі приблизно в кілька разів.
- Тісто ділимо на 14 частин.
- Поверхня на якій будемо формувати булочки змащуємо олією.
- Кожну частину тіста витягуємо прямокутником приблизно 20 на 30 см і змащуємо рясно вершковим маслом.
- На більшій стороні викладаємо начинку і звертаємо рулетом.
- Рулет скручуємо у вигляді равликів.
- Деко застилаємо і викладаємо булочки.
- Ставимо булочки в тепле місце, щоб ще раз підійшли.
- Розігріваємо духовку до 180 С і ставимо булочки для випікання, випікаємо близько 20 хвилин до готовності.
- Посипаємо цукровою пудрою і залишаємо на решітці охолоджуватися.
Охолоджені булочки подаємо до чаю.
Приємного чаювання!
Джерело:
gazdynja.com
Позначки