Повітряні і шаруваті булочки з начинкою «Равлик» – виходять повітряні, м’які і шаруваті. Рекомендую, бо дуже смачно!

Булочки равлики виходять повітряні, м’які і шаруваті. Для начинки можна використовувати яблука, фрукти або ягоди. Дріжджі для випічки, я останнім часом стала використовувати тільки свіжі пресовані, сухі дріжджі використовую рідко. Якщо використовувати сухі дріжджі тоді сухих дріжджів знадобиться 1 пакетик ( 11 г ).

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт
  • Цукор 1/2 склянки
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Дріжджі свіжі 30 г
  • Олія 4 столові ложки
  • Кефір 300 мл
  • Борошно близько 600 г

Для начинки:

  • Вершкове масло 100 г
  • Варене згущене молоко за смаком
  • Цукрова пудра для посипання

Приготування:

  1. Дріжджі розводимо в теплому кефірі в половині склянки.
  2. З’єднуємо яйця, сіль, цукор і олію розмішуємо міксером або вінчиком.

  3. Додаємо дріжджі і інгредієнти які залишилися, розмішуємо.
  4. Борошно просіюємо і додаємо в суміш, замішуємо еластичне тісто, яке не прилипати до рук.
  5. Миску з тістом ставимо в тепле місце для підйому. Тісто має збільшиться в обсязі приблизно в кілька разів.
  6. Тісто ділимо на 14 частин.
  7. Поверхня на якій будемо формувати булочки змащуємо олією.
  8. Кожну частину тіста витягуємо прямокутником приблизно 20 на 30 см і змащуємо рясно вершковим маслом.
  9. На більшій стороні викладаємо начинку і звертаємо рулетом.

  10. Рулет скручуємо у вигляді равликів.
  11. Деко застилаємо і викладаємо булочки.
  12. Ставимо булочки в тепле місце, щоб ще раз підійшли.
  13. Розігріваємо духовку до 180 С і ставимо булочки для випікання, випікаємо близько 20 хвилин до готовності.
  14. Посипаємо цукровою пудрою і залишаємо на решітці охолоджуватися.

Охолоджені булочки подаємо до чаю.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: