Приголомшливо смачний торт «Катерина»
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Це дуже гарний десерт, кожен шар якого, має свій смак: один шар торта шоколадний, другий – маковий, а третій складається з шоколаду і горішків.
Як просочення для торта, використовується дуже ніжний сметанний крем, який робе смак, ще багатшим і різноманітнішим.
Інгредієнти:
- борошно, 300 гр
- цукор, 1.5 склянки
- сметана, 300 гр
- яйця, 3 шт
- какао
- гашена оцтом сода, 1 ч.ложка
- волоські горіхи, жменю
- мак, 1 ч.ложка
Для приготування крему:
- сметана будь-якої жирності, 600 – 700 гр
- цукор, 150 гр
- горіхи і розтоплений або тертий шоколад, як прикраса
Приготування:
- Цукор і яйця гарненько збиваємо, вводимо сметану і додаємо борошно, погашену оцтом соду і замішуємо тісто. Масу прибираємо в холодильник на 20 – 30 хвилин.
- Готуємо крем: цукор і сметану добре перемішати, але не збивати і також поставити в холодильник.
- Поділяємо тісто на три частини, це будуть 3 коржа для торта. В першу частину додаємо мак і добре вимішуємо, потім випікаємо його при температурі 180 градусів.
- Другу частину тіста змішуємо з какао і подрібненими горіхами, вимішуємо і випікаємо.
- Третій корж змішуємо знову з какао і випікаємо. Цей корж, після того, як він повністю охолоне, наріжте невеликими кубиками.
- Приступаємо до збору торта. Перший (нижній) шар з горіхами проколюємо виделкою і промазуємо кремом, накриваємо світлим коржем.
- Шоколадні кубики (корж, який ми нарізали), занурюємо в крем і викладаємо на світлий корж гіркою. Тепер всю «конструкцію» поливаємо зверху розтопленим шоколадом або шоколадною глазур’ю, посипаємо подрібненими горішками.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya