Хрусткий «Наполеон». Цікавий рецепт

Рецепт відмінний! Пекла по ньому торт, вийшло шалено смачно!

Коржі можна спекти заздалегідь, вони до просочення вийдуть сухі і спокійно полежать в приміщенні . Просто залиште стопкою на дошці.

Для Наполеона я зазвичай готую заварний крем, але в цей раз приготувала інший, на основі згущеного молока. Цей новий варіант сподобався мені набагато більше, та й крем готується легше і швидше. Спробуйте.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 430 гр
  • Холодне вершкове масло – 270 гр
  • Вода – 170 мл
  • Оцет столовий – 20 мл
  • Сіль – щіпка

Для крему:

  • Розм’якшене вершкове масло – 400 гр
  • Банка згущеного молока – 1 шт.

Приготування:

  1. Для тіста просіюємо борошно, додаємо сіль і порізане кубиком холодне масло.
  2. Порубати до стану дрібної крихти ножем. Змішати воду з оцтом і додати до борошна і масла.
  3. Скачуємо шар тіста, обертаємо його в плівку і прибираємо на 30 хвилин в в холодильник. Потім притрусити  борошном поверхню і  розгортаємо тісто в квадратний пласт близько 1 см завтовшки. Складаємо тісто конвертом.
  4. Знову розгортаємо і знову складаємо. Повторюємо складання 4 рази, потім знову прибираємо в холодильник на 1 годину.
  5. Тісто розділити на 8-9 частин. Тримати тісто, яке не знаходиться в роботі, в холодильнику.
  6. Розкачуємо тонко, майже до прозорості, наколюємо в декількох місцях і випікаємо коржі при 200 С до золотистого кольору.
  7. Для крему збиваємо масло до пишності. Додаємо згущене молоко і знову збиваємо.
  8. Кожен корж промазуємо кремом тонким шаром, фактично тільки для склеювання.
  9. Нерівні краї коржів обрізаємо і кришимо.
  10. Прикрашаємо торт крихтою.
  11. Ми залишаємо просочитися на кілька годин в холодильнику.
  12. Зверху можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: