Булочки з маком

Багато хто любить булочки з маком. Цю випічку, звичайно ж, можна купити в магазині. Але домашні булочки виходять набагато смачніші. А приготування їх настільки захоплююче, що ви станете пекти їх досить часто.

Інгредієнти:

Для здобного тіста

  • 450 грам пшеничного борошна
  • 100 мілілітрів води + молока
  • 1 чайна ложка солі
  • 75 грам цукру
  • 9 грам сухих дріжджів
  • 3 курячих яйця
  • 45 грам вершкового масла

Для начинки

  • 300 грам маку
  • 150 грам цукру
  • 25 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка меду
  • 80 грам родзинок
  • 8 грам ванільного цукру

Приготування:

  1. У теплу воду з молоком додаємо дріжджі і перемішуємо.
  2. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо вінчиком. Вливаємо дріжджову масу, додаємо сіль і борошно. Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Потім вмішуємо в нього м’яке вершкове масло.
  3. Готове тісто кладемо в змащену олією миску і залишаємо під рушником на 2 години. Через годину тісто обминаємо.
  4. Приготуємо макову начинку. Мак насипаємо в сотейник і заливаємо водою, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і проварюємо 30 хвилин. Готовий мак проціджуємо і перемелюємо 3 рази на м’ясорубці.
  5. В отриману макову масу додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо. Потім додаємо мед і вершкове масло. Знову перемішуємо і додаємо родзинки, ще раз перемішуємо. Якщо родзинки не подобаються, можна їх не додавати.
  6. Готове тісто обминаємо і ділимо на 2 частини. Одну розкачуємо в тонкий прямокутний пласт. Зверху кладемо половину макової начинки і розрівнюємо. Складаємо його в рулет, защипуємо краї і нарізаємо на булочки. Точно також чинимо з рештою тістом.
  7. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, накриваємо плівкою і залишаємо на 40 хвилин.
  8. Перед випічкою булочки змащуємо жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: