Пиріг “Італійський” із яблуками
від Denzhyttya
23 Лютого, 2022
Простий та пишний пиріг до чаю ви завжди можемо приготувати самі. Мінімум інгредієнтів та часу він займає, а кожній господині це на руку. Такі смачні пироги дуже подобаються, ділюся в цій статті рецептом смачного яблучного пирога з вами.
Інгредієнти:
- Яблука – 3 шт
- Борошно – 12 ст.л
- Цукор – 12 ст.л.
- Олія соняшникова – 12 ст.л.
- Молоко – 12 ст.л.
- Яйця – 3 шт
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Сік лимона – 2 ст.л.
- Сіль – дрібка Цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Яйця розбиваємо в миску, додаємо до них сіль та цукор.
- Добре збиваємо вміст у мисці міксером (близько 5 хвилин). Маса повинна вийти світлою, пишною та трохи тягучою.
- Далі в масу вливаємо 12 столових ложок молока. Відразу ж вливаємо олію і лимонний сік, перемішуємо суміш міксером на слабких оборотах.
- Окремо змішуємо борошно з розпушувачем. Просіюємо суху борошняну суміш у рідку.
- Акуратно перемішуємо ложкою, замішуємо повітряне тісто, що схоже на крем.
- Очищаємо 2 яблука від насіння та шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки та додаємо в тісто.
- Тісто з яблуками перемішуємо та вливаємо у форму, застелену пергаментом.
- Зверху викладаємо яблуко, що залишилося, нарізане часточками.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо до неї форму з тістом випікатися на 45-50 хвилин (готовність перевіряємо шпажкою).
- Готовому пишному пирогу даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Приємного вам чаювання!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки