Пиріг “Снігові вершини”. Простий та дуже смачний

У пирозі класичне поєднання сиру, маку та пісочного тіста, він дуже смачний.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • ванілін на кінчику ножа
  • дрібка солі

Для сирної начинки:

  • 360 г сиру домашнього будь-якої жирності
  • 100 г цукру
  • 2 середні яйця
  • 30 г крохмалю
  • сік та цедра половини лимона

Для макової начинки:

  • 200 г маку
  • 200 мл молока
  • 100 г цукру
  • 1 ст. ложка з гіркого борошна

Приготування:

  1. Борошно просіяти у глибоку миску. Додати цукор, солі та ванілін. Добре перемішати до однорідності. Дуже холодне масло нарізати  і викласти в борошняну суміш. Все швидко перетерти у крихту. Накрити миску з крихтою та прибрати в холодильник.
  2. Для приготування макової начинки промити мак, якщо потрібно. Відправити мак у каструльку. Всипати цукор, влити молоко. Все перемішати та поставити каструльку на плиту. Варити на середньому вогні приблизно 15 хвилин при помішуванні. Молоко має повністю випаруватись.
  3. Після цього додати борошно і перемішати. Борошно збере залишки вологи. Макова начинка готова. Перекласти її в миску і дати охолонути. Начинка виходить досить густою.
  4. Для приготування начинки сирної в миску викласти сир, цукор, розбити яйця. Зняти цедру з половини лимона та видавити сік половини лимона. За допомогою занурювального блендера розбити суміш в однорідну масу. Потім додати крохмаль і перемішати лопаткою. Сирна начинка готова.
  5. Приготувати форму для випікання. У мене роз’ємна форма для торта діаметром 24 см. Застелити дно форми папером для випічки, промащену маслом.
  6. Викласти у форму 2/3 частини крихти. Розрівняти та злегка ущільнити. Зробити невеликі борти заввишки приблизно 1,5 см.
  7. Викласти макову начинку. Можна викласти її рівним шаром, але я викладаю нерівномірно пагорбами. Пиріг виходить цікавішим на розрізі. На макову начинку викласти сирну начинку та розрівняти. Присипати крихтою, що залишилася.
  8. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з пирогом у духовку на середину. Нагрів верх – них. Час випічки приблизно 35-40 хвилин.
  9. Форму з пирогом викласти на решітку та дати охолонути. Потім зняти форму та прибрати папір. Пиріг викласти на тарілку. Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: