Рецепт не складний, але яка краса: закуска з баклажанів на зиму
27 Вересня, 2022
Баклажани давно стали традиційними овочами для заготівлі різних салатів та закусок на зиму. Цей рецепт подарує вам пікантну страву, яку можна поставити на святковий стіл.
Інгредієнти:
- баклажани, 1 кг
- болгарський перець, 150 г
- помідори, 300 г
- часник, 1 головка
- олія, 20 г
- сіль, 1 ч.л
- цукор, 2 ст.л
- оцет 9%, 1 ст.л
- петрушки
Приготування:
- Баклажани ріжемо кружальцями і посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на якийсь час.
- Солодкий перець та часник, помідори подрібнюємо за допомогою блендера. За смаком ви можете додати ще один стручок гострого перцю.
- Подрібнену масу змішуємо з сіллю та цукром, олією і доводимо до кипіння, варимо на невеликому вогні пару хвилин.
- Зливаємо з баклажанів сік і обсмажуємо їх порційно на сковороді. Краще окропіть олією баклажани, перемішайте і потім обсмажуйте. Це допоможе вам смажити овоч без великої кількості олії.
- У стерилізовані баночки на дно кладемо наш соус, потім шар баклажан, поливаємо соусом і далі шар баклажан. Так заповнюємо до верху баночки.
- Накриваємо їх кришками та ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду по плечика банок і стерилізуємо з моменту закипання води 10 хвилин.
- Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до охолодження.
- Зберігаємо в будь-якому прохолодному місці.
Закуска виходить дуже смачною, відмінно поєднується з будь-якими гарнірами та стравами, можна додавати в тушену картоплю.
Джерело:
mandarynka.com.ua