Рецепт приготування пляцка «Досконалість»
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Пропонуємо приготувати смачну та ніжну випічку, яка має назву «Досконалість». Після приготування випічку потрібно залишити щонайменше на 1 добу, щоб вона просочилася та мала чудовий смак.
Складові для крему:
- 1 склянка сметани 20%
- 250 гр. вершкового масла
- 3 курячих яйця
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. крохмалю
- 3 склянки молока
- 0,5 склянки цукру
- 4 ст. л. ванільного цукру
Складові для тіста:
- 160 гр. вершкового масла
- 2 курячих яйця
- 4 склянки борошна
- 2 ст. л. меду
- 1,5 чайної ложки соди
- 2 ст. л. ванільного цукру
- 1 склянка цукрової пудри
Також знадобиться:
- 300 мл варення з кислинкою.
Приготування:
Як зробити коржі:
- Необхідно розтопити масло та мед, після чого охолодити.
- Соду, борошно, цукрову пудру та ванільний цукор змішати. Зробити заглиблення в цій суміші та покласти туди суміш з меду та масла, а також яйця. Замісити тісто.
- Поділити тісто на 7 однакових шматків.
- Один шматок розгорнути, щоб він набув розмір форми (25х25см). Потім форма застелюється пергаментним папером. Помістити у неї тісто. Випікати близько 7 хвилин при 180 градусах.
- Аналогічно випікаються інші 6 коржів.
Як зробити крем:
- Сметана змішується з крохмалем, борошном та яйцями. Збивати до утворення однорідної маси за допомогою міксера, увімкнувши середню швидкість.
- Молоко налити в каструлю. Потім додати масло, цукор та ванільний цукор. Закип’ятити суміш. Далі додати яєчну суміш. Варити, щоб суміш загустіла. Не забувайте помішувати.
- Потрібно окремо відкласти 3 ст. л. крему, щоб змастити верхню частину випічки.
Як сформувати пляцок:
- Форма застеляється пергаментним папером.
- Покласти корж та змастити 1/6 крему.
- Накрити іншим коржем та змастити кремом.
- Кладеться ще один корж, змащується кремом та варенням.
- Наступний корж змастити кремом.
- Покласти ще один корж. Змастити варенням та кремом.
- Останній корж змащується кремом.
Помістити випічку на 1 добу у холодильник. Перед подачею на стіл можна прикрасити .
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua