Рецепт торта «Прага»

Цей торт «Прага» був дуже популярним і не поступався за кількістю своїх шанувальників іншим відомим тортам. Це справжнє шоколадне диво, яке має всі шанси стати вашим улюбленим.

Інгредієнти:

  • яйця, 6 шт
  • цукор, 150 г
  • борошно, 115 г
  • какао, 25 г
  • масло вершкове, 40 г

Для приготування крему візьміть:

  • жовток, 1 ш
  • вода, 20 г
  • згущене молоко, 120 г
  • масло вершкове, 200 г
  • ванілін за смаком
  • какао, 10 г
  • джем абрикосовий, 55 г

Для приготування глазурі необхідно:

  • шоколад чорний, 80 г
  • масло вершкове, 60 г

Приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків, цукор ділимо на дві рівні частини.
  2. Збиваємо жовтки з цукром до густої маси, білки також збиваємо до пишної та стійкої маси. Змішуємо обидві маси. Якщо у вас є потужний міксер, тоді білки від жовтків не відокремлюйте, а збивайте масу до пишності та щільності.
  3. Всипаємо в масу просіяне борошно і какао, акуратно перемішуємо лопаткою, вливаємо розтоплене, охолоджене вершкове масло, вимішуємо.
  4. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, випікаємо при 200 градусах до готовності.
  5. Виймаємо із форми бісквіт, охолоджуємо. Загортаємо плівкою і відправляємо на 6 – 8 годин у холодильник. Ріжемо бісквіт на коржі.
  6. Для крему змішуємо всі продукти та варимо густий крем. Охолоджуємо та збиваємо з вершковим маслом до пишності.
  7. Коржі змащуємо джемом, зверху викладаємо крем і формуємо торт, боки змащуємо кремом і обсипаємо подрібненими горіхами.
  8. Верх поливаємо глазур’ю та відправляємо торт у холодильник на 8 годин.

Такий десерт чудово пахне, коржі просочаться абрикосовим варенням і кремом. Для такого торта потрібно терміново звати гостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: