Рибне філе в кунжуті: простий і швидкий рецепт смачної страви

  • Простий і швидкий рецепт приготування риби в кунжуті буде прекрасною альтернативою рибі у звичайній паніровці з борошна.
Рибне філе в кунжуті: простий і швидкий рецепт смачної страви

Ці два інгредієнти не тільки відмінно поєднуються між собою, але і будуть більш корисними, ніж в класичному варіанті.

Для того, щоб приготувати рибу в кунжуті, можете взяти філе пангасіуса, горбуші або будь-якої іншої риби, яка вам подобається.

Інгредієнти

    • Риба 500 г
    • Яйце 1 шт.
    • Соняшникова олія 50 мл
    • Кунжут 40 г
    • Сіль за смаком
    • Чорний перець (мелений) — до смаку

Як приготувати рибне філе в кунжуті

    1. Промийте і просушіть філе риби. Наріжте його невеликими шматочками.
    2. Окремо розбийте яйце, посоліть і поперчіть, збийте.
    3. Розігрійте на сковороді рослинну олію. Умочіть шматочок риби в яйце повністю, потім обваляйте в кунжуті так, щоб він повністю покривав філе.
    4. Викладіть рибу на сковороду й обсмажуйте на середньому вогні по 6-7 хвилин з кожного боку, поки вона не стане золотистого кольору.

До цієї рибки чудово підійде соус:

Інгредієнти

    • Майонез — 200 мл
    • Часник — 2-3 зубчики
    • Зелень свіжа — 1 пучок
    • Сир твердих сортів — 2-3 ст. л. за бажанням

Як приготувати соус до риби в клярі

    1. Порубайте зелень, часник очистіть.
    2. Якщо будете додавати сир, то натріть його.
    3. Додайте третину майонезу і подрібніть масу блендером.
    4. Перемішайте масу з іншим майонезом, і соус для риби в клярі готовий.

Зелень: перо цибулі, кріп або петрушка — за смаком. Майонез може бути саморобним або якісним магазинним. Такий соус, звичайно, не для тих, хто сидить на дієті.

Приємного апетиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: