Рибні консерви в магазині не купую, готую сама

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом рибних консерв, який підходить до будь-якого виду риби: минтай, горбуша, сайра, щука, судак, окунь та ін., та найголовніше, для приготування не потрібен автоклав і зберігатися такі консерви можуть до 1 року у прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • Риба минтай (або будь-яка інша) – 2 кг
  • Олія соняшникова – 200 мл.
  • Сіль – 1 ст.л. (без гірки)
  • Спеції (лавровий лист, перець горошок) – на дно у кожну банку

Приготування:

  1. Рибу розморожуємо, чистимо і розрізаємо на порційні шматочки.Рибні консерви в магазині не купую, готую сама
  2. Додаємо сіль, я додаю на 2 кг риби 1 ст. л. солі без гірки, вливаємо соняшникової олії 200 мл і перемішуємо.Рибні консерви в магазині не купую, готую сама
  3. Банки стерилізуємо, на дно кожної баночки кладемо лавровий лист та перець горошком.Рибні консерви в магазині не купую, готую сама
  4. Рибу кладемо по баночках, у мене об’ємом 0,5 л.Рибні консерви в магазині не купую, готую сама
  5. На дно каструлі кладемо рушник, ставимо банки, прикриваємо кришками (на даному етапі банки не закатуємо).
  6. Заливаємо водою, щоб банки закрило по плечі, Варимо як закипить на невеликому вогні 4-5 годин (все залежить від риби). За цей час риба добре провариться, кісточки в готовій рибі не відчуватимуться.
  7. Тепер банки виймаємо та закатуємо. Банки укутуємо та залишаємо до повного остигання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: