Рибні котлети: як зробити соковитими та пишними. Секрети гарного рибного фаршу
від Denzhyttya
12 Листопада, 2021
Такі котлети з апетитом їдять навіть ті, хто рибу не любить . У них немає характерного рибного присмаку та різкого запаху. Дуже смачні, з рум’яною скоринкою – умовляти їх з’їсти не доведеться! Однаково гарні з білої та червоної риби: ні сухості, ні прісності. Найчастіше я готую котлети із білої риби (хек, мінтай).
Інгредієнти:
- філе риби – 800 г
- батон білий – 2 скибочки
- сало або вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт
- сіль перець
- олія для смаження
Приготування:
- Беру філе будь-якої білої риби (або прибираю все зайве цілої тушки).
- Пропускаю через м’ясорубку.
- Заливаю молоком батон без скоринок, потім віджимаю і прокручую.
- Обов’язково – шматочок сала ! Якщо ні, заміняю вершковим маслом (у м’ясорубку).
- Додаю на смак сіль і мелений чорний перець, розбиваю яйце.
- Фарш добре вимішую, забираю мокрими руками (так він не прилипає) та ліплю котлети.
- Обвалюю їх у борошні і викладаю на сковорідку з розігрітою олією.
- Спочатку жарю на середньому вогні без кришки. А коли нижня сторона зарум’яниться, котлети перевертаю, вогонь зменшую, сковорідку закриваю кришкою.
- Котлети не розвалюються, залишаються рівними, апетитно виглядають.
- На гарнір – рис чи картопля.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua