Рибні котлети: як зробити соковитими та пишними. Секрети гарного рибного фаршу

Такі котлети з апетитом їдять навіть ті, хто рибу не любить . У них немає характерного рибного присмаку та різкого запаху. Дуже смачні, з рум’яною скоринкою – умовляти їх з’їсти не доведеться! Однаково гарні з білої та червоної риби: ні сухості, ні прісності.  Найчастіше я готую котлети із білої риби (хек, мінтай).

Інгредієнти:

  • філе риби – 800 г
  • батон білий – 2 скибочки
  • сало або вершкове масло – 100 г
  • яйце – 1 шт
  • сіль перець
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Беру філе будь-якої білої риби (або прибираю все зайве цілої тушки).
  2. Пропускаю через м’ясорубку.
  3. Заливаю молоком батон без скоринок, потім віджимаю і прокручую.
  4. Обов’язково – шматочок сала ! Якщо ні, заміняю  вершковим маслом  (у м’ясорубку).
  5. Додаю на смак сіль і мелений чорний перець, розбиваю яйце.
  6. Фарш добре вимішую, забираю мокрими руками (так він не прилипає) та ліплю котлети.
  7. Обвалюю їх у борошні і викладаю на сковорідку з розігрітою олією.
  8. Спочатку жарю на середньому вогні без кришки. А коли нижня сторона зарум’яниться, котлети перевертаю, вогонь зменшую, сковорідку закриваю кришкою.
  9. Котлети не розвалюються, залишаються рівними, апетитно виглядають.
  10. На гарнір – рис чи картопля.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: