Салат на зиму без стерилізації. Смачна барвиста закуска з овочів
10 Серпня, 2022
Смачний салат на зиму з овочів. Дуже простий у приготуванні, готується без стерилізації та добре зберігається в умовах квартири. Легкий, хрумкий. Прекрасна овочева закуска у зимовий час!
Нам знадобиться (вихід 2 літри):
- білокачанна капуста – 500 г
- болгарський перець – 500 г
- помідори – 500 г
- свіжі огірки – 500 г
- цибуля ріпчаста – 200 г
- морква – 200 г
- цукор – 70 г
- сіль – 1,5 стол. ложки
- олія соняшникова без запаху – 100 мл
- оцет 9% – 80 мл
- перець чорний горошком – 8-10 шт.
- лавровий лист – 5 шт.
Приготування:
- Для салату знадобиться: білокачанна капуста, помідори, свіжі огірки, болгарський перець, морква, цибуля. Овочі потрібно вимити, почистити та нарізати.
- Капусту, нашатковану тонкою соломкою, потрібно посолити (половина від норми солі) і злегка пом’яти руками.
- До капусти додайте болгарський перець, цибулю і моркву. Моркву можна нарізати соломкою чи натерти на великій терці.
- Далі свіжі огірки, нарізані кружечками та свіжі помідори. Помідори краще брати щільні та пружні.
- Перемішайте овочі, додайте цукор, сіль що залишилася, соняшникову олію, лавровий лист, чорний перець горошком. Влийте половину норми столового оцту, знову добре перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 години.
- Через деякий час овочі дадуть багато соку. Тепер їх треба проварити. Перекладіть овочі в каструлю, доведіть до кипіння і після кипіння проваріть на повільному вогні 7-10 хвилин, акуратно перемішуючи. В кінці варіння додайте оцет, що залишився.
- Готовий салат розкладіть гарячим по стерилізованим банкам закрийте стерильними кришками.
- Банки з закускою переверніть догори дном, укутайте чимось теплим і залиште так до їхнього повного остигання.
Смачно та дуже просто! Вдалих заготовок!
Джерело:
zhyttia.com.ua