Сало “Полтавське” з часником – тане у роті. Простий рецепт без проблем
від Denzhyttya
31 Грудня, 2021
Це сало нікого не залишить байдужим – виходить смачне, ароматне, буквально тане у роті. Дуже рекомендую цей рецепт, він простий, вам потрібно буде лише розсол зробити, витратите на це 5 хвилин, не більше.
Інгредієнти:
- сало свиняче
- сіль
- часник
- спеції (перець, лавровий лист)
- вода
Приготування:
Увага: пропорції вказано на 2 кг сала. Сало краще брати з прошарками м’яса – буде смачніше.
- Сало ріжемо шматками 5х5 см приблизно, промиваємо.
- Приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю 5 склянок води, додаємо 1 склянку солі. Так, солі саме стільки, розсол дуже солоний. Як тільки закипить – кип’ятимо 1-2 хвилини, щоб сіль розчинилася, потім знімаємо з плити та остуджуємо.
- Викладаємо шматки сала у відповідну ємність – контейнери або банки, перекладаючи лавровими листами. Сало укладаємо нещільно, утрамбовувати не треба. Заливаємо холодним розсолом, прикриваємо кришками, не герметично. Залишаємо у темному місці на 3 дні.
- Після цього забираємо сало в холодильник ще на 7 днів. Потім дістаємо з розсолу, протираємо шматочки серветками, натираємо сумішшю перців та подрібненим часником.
- Перець беріть до смаку, а часнику на 2 кг сала у мене йде 1 велика головка. Часник потрібно дрібно нарізати ножем – так найсмачніше виходить. Подрібнювати на тертці або пресом не треба, часник має бути шматочками, а не “кашою”.
- Сало готове, можна відразу ж їсти. Закуска виходить просто чудова! Решту можна прибрати в морозилку, а потім діставати по шматочку при необхідності.
Приємного апетиту мої дорогі!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки