Що приготувати на вечерю з риби
від Denzhyttya
16 Серпня, 2021
У спекотний літній сезон хочеться закінчити день за легкою трапезою. М’ясні страви не завжди підходять для цього, а ось рибка відмінно справляється з таким завданням. Щоб не ворожити, яку вечерю з риби приготувати сьогодні, ділюся з вами приголомшливими ідеями.
Яку вибрати рибу – дієтичну білу або більш ситну червону – вирішувати вам. Рибне філе під соусом, Запечене в духовці, – це завжди виграшний варіант. До такої страви підійде будь-який гарнір: від рису і картоплі до запечених овочів.
Вечеря з риби: 5 ідей
Риба по-французьки
Інгредієнти:
- 800 г філе минтая
- 1 ст. л. бальзамічного соусу
- 2 цибулини
- 50 г твердого сиру
- 1 ст. л. гірчиці
- 2 моркви
- сіль за смаком
- перець за смаком
- 2 ст. л. сметани
- рослинне масло за смаком
Приготування:
- Розріжте філе минтая на порційні шматочки. Викладіть їх в форму для випікання, змащену олією. Посоліть і поперчіть рибу.
- Змішайте гірчицю і бальзамічний соус. Змастіть філе вийшов маринадом і залиште на 15 хвилин.
- Тим часом очистіть моркву і натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками. Обсмажте овочі на сковороді, розігрітій з рослинним маслом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
- На рибу викладіть овочеву суміш, змастіть її сметаною і присипте тертим сиром. Випікайте півгодини в духовці, розігрітій до 180 ° С.
Біла риба з соусом і овочами
Інгредієнти:
- 1 кг риби
- 160 г цибулі
- 80 г моркви
- 2 солодкого перцю
- 7 г часнику
- 500 мл консервованих томатів
- 40 г солоних огірків
- 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
- 1 ч. л. орегано
- 2 ст. л. оливкового масла
- 200 мл води
- 1 ст. л. цукру
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Наріжте рибу порційними шматочками. Посипте меленим перцем чилі і сіллю, залиште на 15 хвилин.
- Солодкий перець наріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями, а моркву – довгою соломкою. Посоливши, обсмажте овочі на середньому вогні, розігрітій з оливковою олією.
- Додайте дрібно нарізані солоні огірки і пропущений через прес часник. Влийте очищені від шкірки і подрібнені в блендері помідори. Додайте чорний перець, орегано і цукор, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 5 хвилин.
- Влийте воду і викладіть шматочки риби. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5 хвилин на слабкому вогні. Після цього переверніть рибу і тушкуйте її так само з іншого боку.
- Перед подачею прикрасьте страву свіжою зеленню.
Тілапія з часником і лимоном
Інгредієнти:
- 4 філе тилапії
- 50 г вершкового масла
- 5 зуб. часнику
- кріп за смаком
- петрушка за смаком
- 0,5 лимона
- сіль за смаком
- суміш перців за смаком
Приготування:
- Промийте і просушіть паперовими рушниками філе тилапії. Викладіть рибу в змащену частиною масла форму, посоліть і поперчіть.
- Розтопіть вершкове масло, видавіть часник, лимонний сік і подрібніть зелень. Гарненько перемішайте.
- Полийте приготованим соусом рибне філе, накрийте фольгою і відправте випікати. Через 15 хвилин можна зняти фольгу і випікати рибу до готовності.
Горбуша, запечена в сметанно-грибному соусі
Інгредієнти:
- 1 горбуша
- 200 г лісових грибів
- 2 цибулини
- 5 ст. л. сметани
- 120 мл молока
- зелень за смаком
- сіль за смаком
- перець за смаком
- спеції за смаком
- 100 г твердого сиру
- лимон за смаком
Приготування:
- Наріжте горбушу порційними шматочками, полийте лимонним соком, змастіть сіллю і перцем. Залиште на 20 хвилин просочуватися.
- Відваріть гриби до готовності. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору. Додайте в сковороду гриби, перемішайте.
- Влийте молоко, сметану, додайте сіль, перець і спеції. Гарненько перемішайте і доведіть соус до кипіння, але не кип’ятіть.
- Викладіть шматочки риби в форму для випікання, залийте сметанно-грибним соусом і відправте на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 ° С.
- Натріть сир на крупній тертці, посипте на страву і випікайте ще 15-20 хвилин. Перед подачею додайте до страви свіжу зелень.
Філе риби, запечене під гірчицею
Інгредієнти:
- 1 кг минтая
- 0,5 ч. л. перцю
- 1 ч. л. солі
- 20 мл лимонного соку
- 150 г цибулі
- 50 мл рослинного масла
- 150 г сиру
- 20 г гірчиці
- 200 г майонезу
Приготування:
- Наріжте філе риби порційними шматочками, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і перемішайте.
- Цибулю наріжте півкільцями і викладіть у форму для випікання. Залийте цибулю маслом і перемішайте.
- Змішайте майонез з гірчицею. Занурте кожен шматочок риби в соус і викладіть на “подушку” з цибулі. Випікайте 15 хвилин при 200 ° С.
- Натріть сир на тертці і посипте страву. Випікайте рибу ще 10 хвилин.
Нагадаю, що страви з риби виходять не тільки смачними, а й корисними. Це відмінний привід урізноманітнити м’ясний раціон. Готуйте вечерю з риби і діліться своїми улюбленими рецептами в коментарях!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya