Шоколадно-кавовий торт з фініками

Шоколадно-кавовий торт з фініками

Пропоную Вашій увазі дещо незвичайний, дуже смачний торт. Незвичайність його у тому, що в склад тіста входять фініки. Сумніваюсь, що хтось вгадає їх присутність на смак, але свою важливу роль вони точно відіграють.

Інгредієнти
  • Для крему
  • сметана – 0,5 л
  • цукрова пудра -100г
  • шоколад чорний – 30 г
  • какао порошок – 1 ст. ложка
  • загущувач для сметани – 1 пакетик
  • вишні без кісточок (чи інші фрукти-ягоди за бажанням)
Для тіста
  • Фініки – 200г
  • вода – 250 мл
  • розчинна кава – 1,5 ст.ложки
  • сода харчова – 1ч.ложка
  • ванілний цукор – 1 ч. ложка
  • борошно – 250 гр.
  • какао – 60г.
  • розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • вершкове масло  – 150 г.
  • дрібка солі
  • цукор – 200г.
  • яйця – 2 шт.
Спосіб приготування

Важко описати цей медово-солодкавий, але неприторний завдяки крему та фруктам-ягодам смак торта, краще спробувати самому. Сподіваюсь, що зацікавила Вас.Тепер про приготування.
Найперше потрібно приготувати фінікову масу. Для цього фініки помити, видалити кісточки, дрібно порізати. Змішати в каструльці воду, розчинну каву, соду, ваніль і закип’ятити. Додати фініки і проварити їх 1 хвилину. Вимкнути газ, накрити кришкою, залишити до повного охолодження. Фініки перетворяться на «кашку».

В миску просіяти борошно, какао, розпушувач, сіль.
В окремій посудині збити масло (можна замінити маргарином) з цукром. Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця.

Викласти тісто в тортівницю діаметром 26 см, змащену олією без запаху і притрушену какао-порошком (я маю звичку завжди користуватись пергаментом). Випікати у попередньо нагрітій до 180℃ духовці приблизно 40-50 хвилин. Перевіряти на готовність дерев’яною зубочисткою обов’язково посередині. Вийняти з форми і остудити на решітці.
Корж добре наросте, холодним розрізаємо його на два. Корж виходить вологим і пухким, схожим на кекс.
Готуємо крем. Шоколад потрібно розтопити і охолодити. Всі складники крему (крім вишень) з’єднати і збити міксером.
Перекласти тортик кремом, не забувши додати і вишеньки. Залишками крему змастити боки торта. Прикрасити за власним смаком і настроєм.

Я готую його завжди звечора, хоча особливого настоювання він і не потребує. Смачного!!!
Цей тортик чудово підійде і для урочистого частування гостей, і для балування домашніх солодкоїжок у вузькому сімейному колі. Спробуйте — не пошкодуєте.

Смачного !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: