Шварцвальдський торт

Торт дуже простий у приготуванні, але який він легкий, повітряний і дуже смачний.

Інгредієнти:

  • яйце (для коржів) – 4 шт.
  • цукор (для коржів) – 100 г
  • темний шоколад (для коржів)- 150 г
  • масло вершкове (для коржів) – 5 ст.л.
  • борошно (для коржів) – 50 г
  • крохмаль пшеничний (для коржів)- 50 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • мелені лісові горіхи (для коржів) – 150 г
  • сіль (для коржів)
  • вершки жирні (35%) (для крему) – 500 мл
  • вишнева наливка (для крему) – півсклянки
  • консервована вишня (для крему) – 750 г
  • шоколадна стружка – 50 г.

Приготування:

  1. Яйця і цукор збити до кремоподібного стану.
  2. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст.л. води.
  3. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути.
  4. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної масси.
  5. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.
  6. Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
  7. Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Пропитати коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: