Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки

Ідея для тих, хто ламає голову над тим, що приготувати в якості закуски до шашлику. Хрусткі мариновані кабачки готуються швидко, а з’їдаються ще швидше.

Інгредієнти:

  • 500 г молодих кабачків
  • 1 ч. л. солі
  • 100 мл соняшникової олії без запаху
  • 1 ст. л. меду
  • 1,5 ст. столового оцту 9%
  • 3-4 великі зубчики часнику
  • 1,5 ст. води
  • зелень (кріп, петрушка, кінза чи будь-яка інша за смаком)
  • чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Кабачки нарізаємо кружечками ножем або слайсером. Чим тонший, тим швидше промаринуються.Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки
  2. Нарізані кабачки укладаємо в глибоку миску шарами, посипаємо кожен сіллю. Залишаємо на півгодини. За цей час кабачки виділять багато соку і стануть м’якими. Зайвий сік треба злити, а кабачки віджати.Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки
  3. Готуємо маринад. Для цього дрібно нарізаємо часник (або пропускаємо через прес).
  4. Нарізаємо улюблену зелень. У мене це кріп, кінза та петрушка.
  5. Змішуємо часник, зелень, олію, оцет, воду, мед та перець.Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки
  6. Заливаємо маринадом кабачки. Маринад після змішування з кабачками краще спробувати і підсолити до смаку (або не досолювати зовсім, якщо солі достатньо).Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки
  7. Перемішуємо так, щоб кожен слайс кабачка був у маринаді. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на ніч.Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки

Якщо для нарізки ви використовуватимете слайсер або овочечистку, то кабачки промаринуються ще швидше, але стандартні кружечки, нарізані ножем, краще залишити на ніч.Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки

Подавати таку закуску можна як до шашлику, так і самостійно. У компанії молодої картоплі ця закуска з’їдається на ура! Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: