Сир “Панір”

Сир “Панір”

Рецепт домашнього сиру, у якості якого ви можете бути впевненими на сто відсотків. Приготувавши його одного разу, ви більше ніколи не купуватимете цей сир у магазині. Він ароматний і тримає форму, чудово ріжеться на скибочки, які можна покласти на канапку. А ще цей сир можна запанірувати в яйці та борошні і підсмажити – просто неймовірна смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 л свіжого коров’ячого молока
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти
  • 50 мл кип’яченої води
  • 1 ст. ложка солі

Приготування

  1. Молоко вилити в каструлю з товстим дном, всипати сіль і поставити на помірний вогонь. Щойно молоко почне закипати, вимкнути вогонь і додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, попередньо розчинену у 50 мл води. Обережно перемішати ложкою в кілька прийомів.
  2. Коли молочна маса перетвориться на жовто-зеленувату сироватку, в якій плавають сирні згустки, перестати мішати і залишити на хвилин 10-15.
  3. Приготувати друшляк, вистелити його складеною вдвоє марлею. Вилити молочно-сирну масу в друшляк, загорнути краї марлі і залишити на 2-3 години для стікання сироватки.
  4. Сир виходить вологим і м’яким. Для любителів більш сухого і щільного паніру рекомендується зверху поставити невеличкий вантаж і витримати під пресом 6-7 годин.
  5. Перед подачею на стіл панір порізати на шматочки товщиною 0,5 см. Якщо шматочки сиру обмокнути в борошні і яйці та підсмажити на олії, можна подавати як самостійну окрему страву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: