Сирна запіканка з бананами

Сирна запіканка з бананами

Кисломолочний сир дуже корисний, а в поєднанні з бананом та сухофруктами – це взагалі безцінна страва. Таку запіканку можна готувати на сніданок до ароматної кави, давати дітям до школи та брати із собою на роботу. Пропонуємо приготувати сирну запіканку з бананами і сухофруктами за нашим рецептом.

Інгредієнти для запіканки

  • 500 грамів кисломолочного сиру
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 склянки кураги
  • 1 банан
  • 3 столові ложки сметани
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки манки.

Як приготувати запіканку

  1. Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і висушити на паперовому рушничку або серветці.
  2. Курагу промити, просушити і порізати невеликими шматочками.
  3. Свіжий кисломолочний сир відтиснути, якщо він занадто вологий, та пропустити через м’ясорубку.
  4. Банан варто обирати дуже стиглий, почистити його і перетворити в пюре.
  5. Кисломолочний сир перемішати з бананом, манкою і цукром. Якщо маса буде надто сухою, додати сметану, ретельно перемішати.
  6. Родзинки з курагою додати в сирно-бананову масу і добре вимішати, щоб сухофрукти рівномірно розподілились.
  7. Тісто за своєю консистенцією має бути в’язке і доволі густе.
  8. Форму для запікання застелити пергаментом, змазати вершковим маслом або олією, вилити тісто.
  9. Поставити в розігріту духовку та випікати 40 хвилин при температурі 180º, після чого дістати, змазати запіканку сметаною і знову відправити в духовку приблизно на 20 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: