Скумбрія в гірчично-соєвому соусі

Скумбрія – риба дуже корисна. І це чудово, що її можна купити практично на будь-якому ринку або в супермаркеті. Є багато рецептів приготування скумбрії. Але сьогоднішній – один з найбільш вдалих. По-перше, він зовсім простий і відносно швидкий. По-друге, приготована по цьому рецепту у рибка виходить ніжною і фантастично смачною.

Запечена в пікантному соусі скумбрія стане прикрасою будь-якого святкового столу. Але інгредієнти настільки доступні, що цю страву можна готувати хоч кожен день. Любителі майонезу можуть використовувати його замість сметани. Для більшої ситності подавайте гарнір з відвареної картоплі або рису.

Інгредієнти:

  • скумбрія 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • соєвий соус 3 ст. л.
  • гірчиця 2 ст. л.
  • сметана 2 ст. л.
  • соняшникова олія 1 ст. л.

Приготування:

  1. Очищену цибулину наріжте кільцями (але не розбирайте їх). У скумбрії видаліть голову, нутрощі і хвіст. Помийте, обсушіть і наріжте на порційні шматки.
  2. Змішайте сметану, гірчицю і соєвий соус. Помістіть в цю суміш шматочки риби, умочіть з усіх боків і залиште маринуватися на 20 хвилин.
  3. Деко змастіть рослинною олією. Викладіть на нього підготовлену цибулю, потім скумбрію.
  4. Запікайте рибу в духовці, попередньо розігрітій до 190 ° С, 25-30 хвилин.

Подавайте запечену скумбрію з лимоном. Завдяки маринаду на основі соєвого соусу і гірчиці риба набуває апетитний золотистий відтінок. Впевнені, що страва буде вам до смаку.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: