Смачна «Польська» шарлотка.

Пісочне тісто з яблучною начинкою – це завжди вдале і ідеальне поєднання. Такий десерт вийде м’яким, не розсипається при розрізанні, а крем робить шарлотку більш схожою на торт.

Інгредієнти:

  • цукор, 150 г
  • борошно, 500 г
  • масло вершкове, 250 г
  • яйця, 2 шт
  • сметана, 50 г
  • розпушувач, 6 г
  • ванілін, сіль дрібка

Для приготування крему необхідно:

  • молоко, 700 мл
  • цукор, 180 г
  • крохмаль кукурудзяний, 80 г
  • масло вершкове, 80 г
  • яйця, 2 шт
  • ванілін, сіль

Для приготування начинки візьміть:

  • яблука, 1.3 кг
  • масло вершкове, 30 г
  • сік лимона, 1 ст.л

Приготування:

  1. Молоко доводимо до кипіння. З’єднуємо крохмаль і цукор, сіль і яйця, перемішуємо вінчиком до однорідності.
  2. У суміш вливаємо трохи молока, швидко вимішуємо до однорідності і потім виливаємо масу в молоко.
  3. Ставимо на плиту, перемішуємо і варимо до густоти на невеликому вогні. До кипіння не доводити.
  4. Вводимо масло вершкове і за смаком ванілін, перемішуємо. Охолоджуємо.
  5. Яблука чистимо і ріжемо великими шматочками і тушкуємо на вершковому маслі, окропивши соком лимона протягом 10 хвилин.
  6. Борошно просіваємо і з’єднуємо з розпушувачем, сіллю і цукром.
  7. Натираємо в борошно вершкове масло і перетираємо все в крихту.
  8. Вбиваємо яйця, додаємо сметану, ванілін і вимішуємо тісто.
  9. Ділимо його на 2 нерівні частини. Меншу кладемо в морозильну камеру, а більшу – просто в холодильник на 30 хвилин.
  10. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо велику частину тіста. Розподіляємо і формуємо бортики.
  11. Викладаємо начинку, заливаємо кремом і зверху натираємо другу частину тіста.Смачна «Польська» шарлотка. За іншими рецептами більше готувати не будуСмачна «Польська» шарлотка. За іншими рецептами більше готувати не буду
    Смачна «Польська» шарлотка. За іншими рецептами більше готувати не буду
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин.
  13. Охолоджуємо в формі і тільки потім виймаємо. За бажанням можна посипати пудрою і корицею.Смачна «Польська» шарлотка. За іншими рецептами більше готувати не буду

Такий пиріг з яблучним прошарком і заварним кремом усередині виходить просто чудовим, м’яким і ароматним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: