Смачне домашнє печиво з повидлом

Печиво виходить дуже м’яким, а варення або повидло, додає йому вишукану родзинку. Весь процес готування дуже простий, ніяких дорогих продуктів не потрібно. А щоб печиво було ще оригінальнішим, будемо поливати його розтопленим шоколадом.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Сіль дрібка
  • Джем абрикосовий 1 скл.
  • Шоколад темний 150 г
  • Молоко 2 ст. л.
  • Масло вершкове 82,5% 40 г

Приготування:

  1. Відокремлюємо білки і жовтки.
  2. Жовтки з цукром збиваємо міксером до білої та пухкої маси.
  3. Білки збиваємо з дрібкою солі до стійкої маси.
  4. Змішуємо білки і жовтки.
  5. Додаємо борошно і вимішуємо.
  6. Масу перекладаємо в пакет, відрізаємо куточок і видавлюємо на деко, застелене пергаментом у вигляді кружечків.
  7. Випікаємо близько 10-12 хвилин при 180 градусах.
  8. Для глазурі змішуємо шоколад і вершкове масло та розтоплюємо будь-яким, зручним способом. Якщо маса виходить дуже густою, додайте 1-2 ст. л. молока.
  9. Печиво, яке вистигнуло спочатку покриваємо густим джемом або варенням, а потім поливаємо шоколадом.
  10. Відправляємо в холодильник застигати.

Порада: я використовую варення з кислинкою – слива або абрикос чудово підходить, і разом з шоколадом, вони створюють розкішний смак десерту. Також дуже смачно виходить із апельсиновим джемом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: