“Смачне листкове печиво з родзинками: простий рецепт, що завжди виходить ідеально для чаю”
від Denzhyttya
24 Березня, 2023
“Насолоджуйтесь найсмачнішим листковим печивом : простий та перевірений рецепт випічки з родзинками”
Інгредієнти:
На ~12 штук (~520 грам)
- 1 яйце
- 60 мл кефіру
- 120 грам вершкового масла
- 1 ст. л. цукру
- ~ 260 грам борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 80-100 грам родзинок
Приготування:
- У миску розбиваю яйце, додаю цукор, сіль та вливаю кефір.
- Все перемішую. В окремий чистий посуд всипаю борошно, що просіюю, додаю розпушувач і перемішую.
- Кладу кубики холодного вершкового масла і руками швидко перетираю з борошном до дрібної крихти.
- Сюди вливаю яєчно-кефірну суміш.
- Злегка перемішуємо вилкою і потім швидко замішують тісто руками.
- Кладу в пакет і прибираю в холодильник на 10-15 хвилин, потім тісто присипаю борошном і розкочую.
- У нас має бути прямокутник зі сторонами приблизно 30 на 40 сантиметрів.
- Посипаю зверху цукром, кількість цукру регулюйте на свій смак.
- Складаю тісто із двох сторін до центру. Злегка прокочую качалкою. Посипаю цукром.
- На одну половину кладу родзинки.
- Родзинки звичайно необхідно добре промити і висушити.
- Складаю навпіл, посипаю цукром.
- Нарізаю на смужки шириною 3.5 см.
- Кладу їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікати в добре розігрітій до 180 ° С духовці ~ 15-20 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки.
Смачного! Миру, спокою і достатку Вашим сім’ям.
Позначки