Смачний пісочний пиріг із заварним кремом

Пиріг виходить з ніжною та м’якою текстурою, а повітряний заварний крем робить цей десерт просто розкішним.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г
  • борошно, 300 г
  • розпушувач, 1 пакетик
  • сметана, 2 ст.л
  • молоко, 300 г
  • масло вершкове, 100 г
  • цукор, 120 г
  • яйце, 1 шт
  • лимон, 1 шт
  • білки, 2 шт
  • сіль дрібка
  • цукор, 3 ст. л
  • борошно, 1 ст. л

Приготування:

  1. Холодне масло натираємо в просіяне борошно, всипаємо розпушувач і перетираємо в крихту.
  2. Додаємо сметану та вимішуємо тісто.
  3. Форму змащуємо олією та викладаємо тісто, розподіляємо та формуємо бортики.
  4. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, виймаємо із духовки.
  5. Вершкове масло змішуємо з цукром і яйцем, молоком, борошном і цедрою лимона, соком лимона і перемішуємо віночком. Варимо до густини. Охолоджуємо.
  6. Білки збиваємо із дрібкою солі та цукром.
  7. Виливаємо крем на недопечений корж, розподіляємо та зверху акуратно викладаємо білок.
  8. Відправляємо в духовку та випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
  9. Виймаємо пиріг із духовки та залишаємо його у формі охолоджуватися на кілька годин, а краще на ніч.
  10. Перед подачею посипаємо свіжою цедрою лимона.

Пісочне тісто виходить м’яким, ніжним, а крем з легкою кислинкою, створює ідеальний баланс смаку.Смачний пісочний пиріг із заварним кремом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: