Смачний пиріг «Жербо». Готується дуже просто

Смачний пиріг «Жербо». Готується дуже просто

Унікальний пиріг «Жербо» (названий в честь  кондитера) більше схожий на торт.

Вкритий шоколадною глазур’ю, високий, красивий, з ароматом абрикосового варення – вищий клас.
Ваші рідні і гості будуть в захваті. Готується він дуже просто, з’їдається дуже швидко.

По квартирі йде такий аромат, що за стіл нікого кликати не треба – самі прибіжать.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 500 г
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло або маргарин – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 50 мл
  • дріжджі сухі – 10 г (або 30 г свіжих);
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для начинка:

  • абрикосове варення або джем – 200 г (1 скл.)
  • волоські горіхи – 200 г
  • цукор – 150 г

Для глазурі:

  • вершкове масло (85%) – 70 г
  • шоколад чорний – 100 г

Рецепт приготування:

  1. У борошно додати сухі дріжджі, розпушувач і перемішати. У глибокий посуд влити тепле молоко, додати цукор, яйце і перемішати віночком.
  2. Вершкове масло або маргарин розтопити (можна в мікрохвильовці), влити в молочну масу і підсипати борошно .
  3. Замісити тісто: воно повинно вийти пухким, жирним і не липнути  до рук. Накрити миску з тістом плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин.
  4. Приготувати начинку: подрібнити в блендері абрикосове варення (можна взяти джем), волоські горіхи і до отриманої суміші додати цукор. Все добре перемішати.
  5. Розділити тісто на три частини і розкачати кожну в пласт, за розмірами форми.
  6. Викласти перший пласт в форму (на деко) і змастити половиною начинки. Зробити так і з другим шаром тіста.
  7. Накрити все 3 шаром , краї не защипувати. Залишити пиріг ще на 40 хвилин в теплому місці.
  8. Наколіть пісочне тісто виделкою і відправте в духовку, розігріту до 180С на 20 хвилин. Готовий пиріг вийняти з духовки, дати йому трохи охолонути і полити  шоколадною глазур’ю.
  9. Для її приготування необхідно розтопити масло і шоколад в мікрохвильовій печі (поставити на 30 секунд, дістати, перемішати і знову поставити – і так до тих пір, поки шоколад повністю не розтане).
  10. Дати пирогу з варенням повністю охолонути і розрізати на квадрати (але якщо дати йому час полежати довше – він стане тільки смачніше).
  11. Розріжте на шматочки – і тістечка готові . Дуже смачний, ароматний торт-пиріг подати з чаєм або какао.

Смачного!

Подивіться відео, як приготувати пиріг «Жербо»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: