Смажені пиріжки з повидлом
від Denzhyttya
25 Вересня, 2021
Зізнатися чесно, на сковороді готую пиріжки в рази частіше, ніж в духовці. Мені подобається, що вони відразу можуть бути і хрусткими, і повітряно-м’якими.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 400-500 г
- дріжджі 7 г
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1 ч. л.
- вода 300 мл
- соняшникова олія 2 ст. л.
- яблучне варення за смаком
Приготування:
- У глибоку миску перелийте теплу воду. У неї пересипте сухі швидкодіючі дріжджі. Якщо плануєте використовувати свіжі дріжджі, збільшіть їх кількість в 3 рази.
- У цю ж миску пересипте цукор, додайте сіль. Перемішайте все віночком. Дріжджі з цукром в кінцевому підсумку повинні розчинятися у воді. Потім додайте 1 ст. л. рослинної олії.
- Просійте в миску з дріжджовий масою всю муку. Перемішайте інгредієнти ложкою. Далі вимішуйте тісто руками 5-7 хвилин. Якщо воно вийшло рідким, додайте ще борошна.
- Тісто має вийти не занадто крутим: м’яким і не липнути до долонь. Скачайте його в кулю і помістіть в ємність, змащену лією. Накрийте тісто плівкою.
- Дайте готовому тісту піднятися, залишивши його в теплому місці приблизно на годину. Далі обімніть його і викладіть на стіл. Руки і робочу поверхню змастіть олією.
- Тісто поділіть приблизно на 20 кульок. Їх накрийте серветкою, дайте підійти хвилин 5-10. Потім розімніть кожну кульку в коржик. Викладіть по 1 ст. л. повидла.
- Гарненько защипніть краї тіста, сформуйте пиріжки. На сковороді розігрійте олію. Вона повинна доходити до середини пиріжка. Вироби викладіть швом вниз.
- Смажте пиріжки до утворення золотистої скоринки з обох сторін. Готові вироби складайте на паперову серветку, щоб вона ввібрала жир.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya