Як тушкувати капусту

Тушкована капуста дуже корисна для організму людини: вона зміцнює імунітет, нормалізує рівень холестерину, Покращує роботу нервової системи, забезпечує організм необхідними мікроелементами. Саме тому ми зібрали для вас кілька порад про те, як правильно тушкувати капусту і на що слід звернути увагу при виборі цього овоча в магазині.

Білокачанна капуста

  1. Слід підійти відповідально до вибору овоча. Капуста для тушіння повинна бути покрита свіжими гарними зеленими листками та мати щільний качан.
  2. Дрібно наріжте цибулю і моркву, пасеруйте їх на розігрітій з рослинним маслом сковороді близько 5 хвилин, поки вони не придбають золотистий відтінок.
  3. Нашинкуйте капусту і додайте її на сковороду до овочів, трохи обсмажте. Через 5 хвилин додайте невелику кількість води, помідорів або підсолоджену томатну пасту.
  4. Зимову капусту слід тушкувати 40 хвилин, а молоду вистачить і 15 хвилин. Подавайте її холодною або теплою, зі сметаною, майонезом або зеленню.

тушкована білокачанна капуста

Червонокачанна капуста

  1. Таку капусту можна тушкувати і без додавання інших овочів. Просто наріжте овоч, посоліть, поперчіть, додайте трохи мускатного горіха, пару ложок оцту і тушкуйте з невеликою кількістю олії в керамічному або скляному посуді. Заправивши капусту томатною пастою або кетчупом, можна подавати її як гарнір.
  2. У рецепта тушіння червонокачанної капусти є кілька секретів. Можна використовувати не звичайний оцет, а рисовий або яблучний, а ще додати трохи цукру. Це додасть страві нові відтінки смаку. Деякі господині солять капусту НЕ спочатку, а за 10 хвилин до її готовності.
  3. Тушкована капуста буде ще смачніше, якщо в кінці приготування додати пасеровані на вершковому маслі пшеничне борошно в пропорції 1 ст. л. борошна на 1 кг капусти.

тушкована коаснокочанная капуста

Квашена капуста

  1. Для того, щоб прибрати зайву кислоту перед тушінням, промийте капусту в друшляку проточною водою. Спассеруйте в маслі нарізану цибулю, додайте капусту, перемішайте, додайте трохи води, посоліть і поперчіть.
  2. Тушкуйте капусту 40-45 хвилин, потім додайте томатну пасту, спеції і цукор, готуйте ще кілька хвилин.

тушкована квашена капуста

Цвітна капуста

  1. Суцвіття цвітної капусти повинні бути щільними і білими, а листя – зеленими і свіжими.
  2. Щоб приготувати цвітну  капусту, розділіть качан на суцвіття, промийте і наріжте їх пластинками. Обсмажте кілька хвилин в рослинному маслі, додайте сіль, томатну пасту, воду і тушкуйте 15-20 хвилин.
  3. Перед подачею додайте до капусти свіжу зелень.

тушкована кольорова капуста

Брюссельська капуста

  1. Вибираючи брюссельську капусту, звертайте увагу на дрібні щільні яскраво-зелені качани.
  2. Один із секретів приготування брюссельської капусти полягає в тому, що її потрібно попередньо відварити з часточкою лимона протягом 5 хвилин.
  3. Тепер розріжте качани четвертинками або навпіл, підсмажте їх в олії з цибулею-пореєм або ріпчастою. Потім посоліть, поперчіть і тушкуйте до м’якості. За бажанням додайте трохи змішаної з водою сметани, а готову капусту можна посипати сиром.

тушкована брюссельська капуста

Брокколі

  1. Листя брокколі повинні бути свіжими і не мати пошкоджень, а качан вибирайте яскраво-зеленого кольору.
  2. Перед приготуванням промийте капусту, розберіть на суцвіття і викладіть на розігріту з маслом сковороду. Тушкуйте  брокколі 20 хвилин, додавши сіль і спеції.

тушкована брокколі

Звичайно, це лише базові рекомендації, як правильно тушкувати  капусту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: