Сметанний торт з крекеру

Сметанний торт з крекеру

Інгредієнти:

  • Сметана – 500 г
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Желатин – 30 г (2 пакетика)
  • Печиво “крекер” – 300 г
  • Шоколад – 200 г (2 плитки)
  • Фрукти для прикраси (банани, виноград, полуниця), желе для тортів

Спосіб приготування

Замочити желатин в невеликій кількості холодної води, дати набрякнути. Змішати сметану і цукрову пудру. Розтопити желатин на водяній бані і ввести в сметану, швидко помішуючи.
Крекер поламати. Додати до сметани, перемішати.
Роз’ємну  форму застелити харчовою плівкою. Натерти шоколад. Викласти сметану в три шари, пересипаючи шоколадом. Поставити в холодильник на годину-дві.
Прикрасити фруктами, полити желе для тортів (або звичайним, розведеним в меншій кількості води, для кращого застигання). Поставити в холодильник до повного застигання (краще на ніч).

Крекер можна замінити нарізаним бісквітом або будь-яким іншим печивом, додати за бажанням фрукти, нарізане кубиками желе, можна також не змішувати печиво і сметану, а викласти все шарами, шоколад замінити джемом, варенням і т.д.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: