Соковиті печінкові котлетки. Тепер готую тільки так: ділюся рецептом
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Котлети з печінки не завжди виходять соковитими та ніжними, іноді страва стає жорсткою та сухою. Щоб страви із печінки завжди були вдалими, рекомендую скористатися цим рецептом.
Інгредієнти:
- печінка свиняча, 500 г
- цибуля, 1 шт
- сало солоне, 100 г
- манна крупа, 3 ст.л
- яйце, 1 шт
- часник, 3 зуб.
- олія соняшникова, 5 ст.л
- сіль, перець, ароматні трави та кріп.
Приготування:
- Печінку та сало подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Цибулю і часник можна просто натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера.
- В масу вводимо яйце, манну крупу, перемішуємо до однорідності.
- Залишаємо масу на 20 хвилин, щоб манна крупа набухла і стала м’якою.
- Дуже смачно та оригінально виходить, якщо в такі котлети з печінки додати французькі чи італійські трави, кріп, вони надають печінці своєрідного аромату та присмаку. Якщо маса вийшла дуже густою, тоді введіть 1 – 2 ложки майонезу чи сметани.
- Обсмажуємо котлети на невеликій кількості олії, викладаючи масу по столовій ложці. Смажимо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.
- Якщо ви переживаєте, що котлетки не просмажилися всередині, складаємо їх у сковороду, вливаємо трохи кип’ятку, кладемо лавровий лист і тушкуємо під кришкою 2-3 хвилини.
Подаємо до різних гарнірів, з салатами і соусами.
Джерело:
mandarynka.com.ua