Хрумтять без хрону. Огірки на зиму у банках закриваю лише так: інші варіанти не визнаю

Рецепт я люблю не тільки тому, що тут немає необхідності займатися стерилізацією, та й за простий набір продуктів. Вони допомагають зберігати натуральний смак огірків, які виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними.

Для приготування 1 л банки вам знадобляться такі інгредієнти:

  • огірки, 12 шт
  • болгарський перець, чверть
  • кріп парасолька, лавровий лист по 1 шт
  • часник 2 зуб.
  • оцет 9%, 25 мл
  • сіль, 0.5 ст.л
  • цукор, 1 ст. л
  • перець запашний та горошок
  • кип’яток, близько 2.5 склянки

Приготування:

  1. Огірки миємо і якщо вони мляві, заливаємо холодною та чистою водою на пару годин.Хрумтять без хрону. Огірки на зиму у банках закриваю лише так: інші варіанти не визнаю
  2. Банки та кришки миємо та стерилізуємо.
  3. У кожну банку укладаємо всі спеції, зелень, огірки з відрізаними хвостиками, шматочки перцю.
  4. Заливаємо кип’ятком та накриваємо кришками на 15 хвилин.Хрумтять без хрону. Огірки на зиму у банках закриваю лише так: інші варіанти не визнаю
  5. Зливаємо воду, знову кип’ятимо і заливаємо на 15 хвилин, потім зливаємо.
  6. Чисту воду для маринаду змішуємо із сіллю та цукром, доводимо до кипіння.
  7. Заливаємо огірки маринадом, вливаємо оцет і закручуємо кришки.
  8. Перевертаємо банки та залишаємо їх до охолодження.Хрумтять без хрону. Огірки на зиму у банках закриваю лише так: інші варіанти не визнаю

Зберігаємо в підвалі, у коморі та на балконі.

Хрумкі, ароматні огірочки можна використовувати як закуску або інгредієнти для салатів.

Відео рецепт приготування огірків на зиму

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: