Солодкий дотик смаку: Рецепт торта “Баунті” у домашньому виконанні.
від Denzhyttya
28 Грудня, 2023
ТОРТ БАУНТІ – неймовірний смак кокосового батончика.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Какао – 50 гр
- Борошно – 250 гр
- Цукор – 230 гр
- Сода – 1,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Яйця – 2 шт
- Кефір – 180 мл.
- Кава – 1.5 ч. л.
- Вода (для кави) – 100 мл.
- Олія – 75 мл.
Начинка:
- Вершкове масло – 30 гр.
- Згущене молоко – 180 гр
- Молоко – 180 мл.
- Кокос. стружка – 120 гр.
Мус-крем:
- Шоколад білий – 120 гр
- Молоко – 60 мл.
- Кокосова паста – 80 гр
- Желатин – 8 гр. + 48 мл. хол. води
- Вершки 33% – 380
Приготування:
- Просіюємо сухі інгредієнти.
- Кефір з’єднуємо содою, сюди ж виливаємо охолоджену каву та олію:
- До яєць додаємо сіль, цукор і збиваємо на великій швидкості міксера до білої та пишної маси.
- Далі по чергово додаємо сухі інгредієнти та рідкі. Тісто вливаємо формам по 18 см), і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів у духовці, близько 35-40хв.
Начинка:
- у сотейнику з’єднуємо молоко, згущене молоко, і масло.
- Відправляємо на плиту і чекаємо, поки маса закипить, потім гарячою рідиною заливаємо кокосову стружку. Даємо їй повністю охолонути.
- Перш ніж приготувати мусовий крем потрібно підготувати все до складання торта: підготувати форму з ацетатною плівкою. Кожен бісквіт розрізати на 2 коржі, на дно кільця покласти перший корж. І починаємо приготувати мусовий крем.
Мусовий крем:
- Желатин замочити у холодній воді. Гарячим молоком заливаємо шоколад, чекаємо доки він підтопиться і перемішуємо.
- Потім до теплої маси відправляємо кокосову пасту і знову перемішуємо. Як маса стала однорідною, вводимо розпущений желатин, також все перемішуємо і залишаємо поки що в стороні.
- Охолоджені вершки збиваємо до пишності (до консистенції морозива, що розтануло), далі швидкість міксера знижуємо до мінімуму і тонким струмком вводимо кокосово-шоколадну масу, перемішуємо крем до однорідної консистенції.
- Збираємо торт. Корж + одна третина начинки + крем. Прикриваємо другим коржем та повторюємо дії. Зібраний торт прикриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 8 годин.
- Покриваємо крем-чизом або шоколадним ганашем, і прикрашаємо за бажанням.
Позначки