“Солянка” або капуста тушкована на зиму в банках

Дуже просто готується, добре зберігається та виходить смачно! Рекомендую всім мати кілька банок такої тушкованої капусти. Незамінна заготовка на кухні. Зголодніли – відкрийте баночку!

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг цибулі
  • 2,5 ст. л. солі без гірки
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 0,5 склянки оцту 9%
  • 0,5 склянки соняшникова олії
  • 200 гр. томатної пасти
  • 1 склянка води
  • 5 шт. лаврового листа
  • 8 шт. перцю запашний горошком
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком
  • 3 шт. гвоздики
  • 0,5 ч. л. насіння коріандру

Приготування:

  1. Для приготування  потрібна капуста пізніх ортів з щільною м’якоттю і дуже пружним качаном. Нарізати капусту потрібно тонкими довгастими смужками. Або скористатися спеціальною терткою. Але вона надто дрібнить, тому краще руками.
  2. Цибулю почистити, вимити і нарізати шматочками середнього розміру.
  3. Моркву також почистити та вимити, натерти на середній тертці.
  4. У сковороді розігріти олію.
  5. Обсмажити моркву та цибулю близько 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріли.
  6. Додати капусту, перемішати та тушкувати ще 20 хвилин. Якщо капуста сухувата, можна влити 1 склянку кип’яченої води ( можна менше).
  7. Додати томатну пасту і продовжити тушкувати ще 20 хвилин.
  8. Посолити та всипати цукор. Приправити перцем, коріандром та лавровим листом. Гвоздика за бажанням.
  9. Наприкінці тушкування влити оцет, перемішати, прогріти пару хвилин і зняти з вогню.
  10. Відразу ж розкласти тушковану капусту по стерильним банкам, закатати кришками прокип’яченими і перевернути дном вгору.
  11. Я ще експерементувала з додаванням відвареного рису .  Треба окремо відварити рис до готовності і потім додати його до капусти , протушкувати капусту разом з рисом приблизно 10 хв і розкласти по банкам. (Рису брала 200 гр). Так ще смачніше.

Заготівлю укутати ковдрою та залишити на добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: