Страва, яка ще жодного разу не залишалась у нас на другий день: курка з картопляним пюре у духовці

Привіт, сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом смачної вечері чи обіду. Курка з картопляним пюре у духовці. Смачно і наступного дня, тому можна готувати відразу більше. Люблю такі рецепти, де потрібно лише все підготувати і біля плити стояти не потрібно.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт (або куряче філе 800 гр)
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Лавровий лист – 2-3 шт
  • Цибулина – 1 шт
  • Часник – 3 зуб
  • Майонез – 70 гр
  • Сметана – 70 гр
  • Спеції – за смаком (у мене приправа для курки – 1/2 ч.л.)
  • Картопля – 1 кг
  • Молоко – 150-200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр
  • Сіль – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Спочатку очистимо картоплю, вага очищеної картоплі 1 кг, беремо каструлю у мене каструля об’ємом 4,7 літра.Страва, яка ще жодного разу не залишалась у нас на другий день: курка з картопляним пюре у духовці
  2. Кладемо картоплю в каструлю, додаємо 1 ч.л. солі, заливаємо водою і ставимо варитись до готовності.
  3. За цей час займемося куркою. Розріжемо її на частини, зрізаємо курячу грудку і відокремимо філе від стегенця. Кісточки і крильця нам не знадобляться, прибираємо, я зазвичай варю з них суп, а філе і курячу грудку ріжемо кубиками.Страва, яка ще жодного разу не залишалась у нас на другий день: курка з картопляним пюре у духовці
  4. Цибулину поріжемо кубиками, змішаємо 70 грам майонезу з сметаною 70 грам.
  5. Беремо лист, у мене розміром 31,5 см на 25 см.
  6. Кладемо куряче філе, додаємо цибулю, пропустимо через прес для часнику 3 зубчики часнику.Страва, яка ще жодного разу не залишалась у нас на другий день: курка з картопляним пюре у духовці
  7. Додаємо чорний перець та спеції за смаком я додаю сушену зелень кропу і приправу для курки.
  8. Додаємо майонез з сметаною та залишимо 2 ложечки для верху.
  9. Перемішуємо в деку і ставимо в духовку на 20 хвилин при 220 градусах.Страва, яка ще жодного разу не залишалась у нас на другий день: курка з картопляним пюре у духовці
  10. Картоплю перевіряємо на готовність і зливаємо картопляний відвар. Тепер наша мета приготувати смачне картопляне пюре, додаємо вершкове масло та молоко.
  11. Виймаємо м’ясо з духовки, кладемо картопляне пюре і зверху розрівнюємо, кладемо сметану, що залишилася, з майонезом.
  12. Ложкою робимо малюнок. Ставимо у духовку ще на 20 хвилин при температурі 200 градусів або гарного рум’яного верху. Виймаємо, запіканка готова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: