Сирні оладки з яблуками
Сніданок – мій улюблений прийом їжі, особливо сніданок вихідного дня. Можна приготувати щось більш вигадливе, ніж вівсянка і не поспішаючи випити чашечку капучино. Останнім часом мої улюблені сирники відступили на другий план, поступившись місцем оладок. Але оскільки від сиру я відмовитися не можу, роблю сирні оладки, Та ще й з яблуками.
До вибору сиру для цієї страви необхідно поставитися уважно. Зупиніть свій вибір на в міру м’якому і обов’язково свіжому продукті. Сир з крупинками краще перетерти через сито, рідкуватий – віджати через марлю. Також для цього рецепта не раджу використовувати знежирений продукт. Для того щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, приготуємо сирні оладки з яблуками.
Інгредієнти:
- Сир 400 г
- яйце 2 шт.
- цукор за смаком
- Сир за смаком
- Рисове борошно 60 г
- розпушувач 0,5 ч. л.
- яблуко 2 шт.
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Викладіть сир в глибоку ємність, вбийте туди яйця і розмішайте виделкою.
- Додайте цукор і сир, потім просіяне борошно з розпушувачем. Сирне тісто для оладок повинно вийти досить густим.
- Поріжте яблука кружечками товщиною 1 см і вістрям ножа або висічкою видаліть серединки яблук.
- На розпечену сковороду з соняшниковою олією ложкою викладіть тісто, зверху покладіть кружечок яблука. Обсмажте оладки на помірному вогні з одного боку протягом 4 хвилин, потім обережно переверніть і обсмажте їх з іншого боку.
Що може бути краще на сніданок, ніж ніжні і рум’яні сирні оладки з яблуками? Подавайте їх до столу з йогуртом, ягодами або фруктами. Смачного!