Сирні пончики на швидку руку: рецепт для ласунів
Щоб швидко приготувати пончики, не робіть їх великими, маленькі кульки швидко і рівномірно обсмажуються.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній – 300 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 2-4 ст.л;
- ванілін;
- розпушувач – 2 ч.л;
- борошно – 300 г;
- кориця і мускатний горіх, щіпка;
- сіль.
Сир, якщо він у вас сухуватий, збиваємо блендером або протираємо через сито.
Яйця з’єднуємо з цукром (цукор беріть на свій смак) і збиваємо густу і стійку піну.
Викладаємо яєчну масу в сир і акуратно перемішуємо, від низу до верху.
Борошно просіваємо і з’єднуємо з розпушувачем, корицею, ваніллю і мускатним горіхом, перемішуємо і додаємо в сирну масу. Тісто добре вимішуємо. Маса повинна злегка липнути до рук, бути м’якою.
Відриваємо шматочки тіста і скачуємо їх в невеликі кульки, які кладемо на дошку, посипану борошном.
Розігріваємо велику кількість рослинної олії в сковороді з високими бортами або каструлі і обсмажуємо пончики з усіх боків. Вони будуть рости, тому не кладіть занадто багато за один раз.
Викладаємо кульки на паперові рушники, щоб стекла олія і потім – на тарілку, посипаємо цукровою пудрою за смаком.