Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням – це класика! Майже кожна господиня має свій улюблений, перевірений роками рецепт тертого пирога. Я приготувала тертий пиріг на маргарині, цього разу з прошарком із малинового варення, яке без проблем можна замінити будь-яким іншим варенням чи джемом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 280 г
  • Цукор – 80 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин – 100 г
  • Сода харчова – 0,25 ч. ложки
  • Сіль – 1 дрібка
  • Вода (за потреби) – 1 ст. ложка

Для начинки:

  • Варення (у мене малинове) – 250 г

Приготування:

  1. Борошно просійте у велику миску. У просіяне борошно всипте сіль, цукор та харчову соду (соду гасити не потрібно). Перемішайте сухі інгредієнти до рівномірного розподілу між собою.
  2. До суміші сухих інгредієнтів додайте яйце і нарізаний шматочками маргарин. Маргарин беріть добрий, якісний. Маргарин можна замінити вершковим маслом або сумішшю масла та соняшникової олії.
  3. Руками швидко замісити тісто. Воно має зібратися у кулю. Якщо тісто сухе, підлийте трохи холодної води.
  4. Розділіть тісто на дві рівні частини, покладіть в пакети і відправте в морозильну камеру на 30-60 хвилин.Тертий пиріг з варенням
  5. Потім дістаньте одну частину тіста і натріть її на великій тертці прямо у форму (розмір моєї форми – 20х20 см). Розподіліть терте тісто рівномірним шаром по дну форми.Тертий пиріг з варенням
  6. Змастіть терте тісто варенням. У мене густе малинове варення. Варення вибирайте на свій смак, найкраще підійде варення з кислинкою. Якщо рідке варення, попередньо змішайте його з невеликою кількістю картопляного крохмалю.Тертий пиріг з варенням
  7. Вийміть другу частину тіста з морозильної камери. Натріть тісто так, щоб крихта покрила начинку з варення рівномірним шаром.
  8. Випікайте тертий пиріг із варенням у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  9. Готовий пиріг охолодіть на решітці. Тертий пиріг з варенням наріжте шматочками та подайте на десерт.Тертий пиріг з варенням

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: