Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш

Ми вже пропонували тобі кілька страв з фрукту, який люблять як діти, так і дорослі. Зазвичай з нього готують десерти, чому і присвячена наша стаття. Смачні, яскраві та корисні ласощі нікого не залишать байдужими! Топ десертів з абрикос чекають, коли ти їх приготуєш:

Топ-5 десертів з абрикос: абрикосова пастила

Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
Абрикосова пастила © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Абрикоси (стиглі) – 2, 5 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Пектин з лимонною кислотою – 10 г.

Приготування:

  1. Перебрати і помити абрикоси, вийняти кісточки.
  2. Перемолоти, додати цукор і желюючий порошок.
  3. Варити півгодини, постійно помішуючи.
  4. Остудити, акуратно перелити на деко, застелене фольгою або пергаментним папером. Шар повинен бути близько 0, 5 см.
  5. Просушити в духовці при низькій температурі або при кімнатній температурі на кухні.
  6. Відокремити пастилу, перевернути, щоб просохнуло дно.
  7. Нарізати на порційні шматочки.

Топ-5 десертів з абрикос: пісочний пиріг з абрикосами

Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
Пісочний пиріг з абрикосами © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Консервовані абрикоси без соку (або абрикосове варення) – 400 г.
  • Вершкове масло – 100 г. + 2 ст. л.
  • Борошно – 1, 75 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 6 ст. л.
  • Цукор – 0, 5 ст.

Приготування:

  1. Збити масло з цукром за допомогою міксера. Додати просіяне борошно, крохмаль, перемішати. 2/3 тіста викласти у форму зі знімним дном, поставити в холодильник на годину. Іншу частину помістити в харчову плівку і покласти в холодильник.
  2. Розігріти духовку до 180 градусів.
  3. На деко з тестом викласти абрикоси, порізані шматочками, або вилити густе варення (джем).
  4. Зверху посипати частиною тіста, яке залишилося в морозилці, щоб вийшла крихта.
  5. Випікати 1 годину 10 хвилин.

Топ-5 десертів з абрикос: сирно-абрикосове желе

Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
Сирно-абрикосове желе © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 10 шт.
  • Сир – 250 г.
  • Желатин – 30 г.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Молоко – 250 г.
  • Цукор – за смаком

Приготування:

  1. Перебити сир зі сметаною і цукром в блендері.
  2. Абрикоси вимити і вийняти кісточки.
  3. Молоко вилити в блендер, покласти туди ж абрикоси. Збити до утворення піни.
  4. Вилити молочно-абрикосовий суміш у сирну масу.
  5. Желатин розвести водою, розмішати до однорідності, дати набрякнути. Потім розтопити на водяній бані, щоб крупинки розчинилися. Остудити.
  6. Вилити желатин з водою в сирно-абрикосовий масу і збити.
  7. Вилити у форми і поставити в холодильник на кілька годин.

Топ-5 десертів з абрикос: слойки з абрикосовим джемом

Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
Слойки з абрикосовим джемом © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Листкове бездріжджове тісто – 1 кг.
  • Абрикосовий джем – 350 г.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст. л.
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Розморозити тісто (близько 45 хвилин). Розкачати і нарізати прямокутниками.
  2. Змастити половину прямокутників з тіста яєчним білком, покласти трохи джему, зверху накрити другим прямокутником і защипнути краю.
  3. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
  4. Прикрасити цукровою пудрою.

Топ-5 десертів з абрикос: морозиво з йогурту з абрикосом

Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
Морозиво з йогурту з абрикосом © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Абрикоси нарізані – 3 ст.
  • Йогурт ванільний – 900 г.
  • Рідкий мед – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Змішати йогурт, сивий і половину абрикосів, збити в блендері до однорідності.
  2. Вилити масу в пластиковий контейнер, висипати решту фрукти, перемішати, накрити і поставити в морозилку на 4 години.
  3. У холодну велику миску викласти суміш, збити міксером на середній швидкості до пишноти.
  4. Знову поставити в морозильну камеру в контейнері на 8 годин.

Як приготувати десерт з абрикосів в желе, дивись в нашому відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: