Топ-5 десертів з абрикос: пальчики оближеш
від Denzhyttya
1 Липня, 2019
Ми вже пропонували тобі кілька страв з фрукту, який люблять як діти, так і дорослі. Зазвичай з нього готують десерти, чому і присвячена наша стаття. Смачні, яскраві та корисні ласощі нікого не залишать байдужими! Топ десертів з абрикос чекають, коли ти їх приготуєш:
Топ-5 десертів з абрикос: абрикосова пастила
Інгредієнти:
- Абрикоси (стиглі) – 2, 5 кг.
- Цукор – 1 кг.
- Пектин з лимонною кислотою – 10 г.
Приготування:
- Перебрати і помити абрикоси, вийняти кісточки.
- Перемолоти, додати цукор і желюючий порошок.
- Варити півгодини, постійно помішуючи.
- Остудити, акуратно перелити на деко, застелене фольгою або пергаментним папером. Шар повинен бути близько 0, 5 см.
- Просушити в духовці при низькій температурі або при кімнатній температурі на кухні.
- Відокремити пастилу, перевернути, щоб просохнуло дно.
- Нарізати на порційні шматочки.
Топ-5 десертів з абрикос: пісочний пиріг з абрикосами
Інгредієнти:
- Консервовані абрикоси без соку (або абрикосове варення) – 400 г.
- Вершкове масло – 100 г. + 2 ст. л.
- Борошно – 1, 75 ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 6 ст. л.
- Цукор – 0, 5 ст.
Приготування:
- Збити масло з цукром за допомогою міксера. Додати просіяне борошно, крохмаль, перемішати. 2/3 тіста викласти у форму зі знімним дном, поставити в холодильник на годину. Іншу частину помістити в харчову плівку і покласти в холодильник.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- На деко з тестом викласти абрикоси, порізані шматочками, або вилити густе варення (джем).
- Зверху посипати частиною тіста, яке залишилося в морозилці, щоб вийшла крихта.
- Випікати 1 годину 10 хвилин.
Топ-5 десертів з абрикос: сирно-абрикосове желе
Інгредієнти:
- Абрикоси – 10 шт.
- Сир – 250 г.
- Желатин – 30 г.
- Сметана – 2 ст. л.
- Молоко – 250 г.
- Цукор – за смаком
Приготування:
- Перебити сир зі сметаною і цукром в блендері.
- Абрикоси вимити і вийняти кісточки.
- Молоко вилити в блендер, покласти туди ж абрикоси. Збити до утворення піни.
- Вилити молочно-абрикосовий суміш у сирну масу.
- Желатин розвести водою, розмішати до однорідності, дати набрякнути. Потім розтопити на водяній бані, щоб крупинки розчинилися. Остудити.
- Вилити желатин з водою в сирно-абрикосовий масу і збити.
- Вилити у форми і поставити в холодильник на кілька годин.
Топ-5 десертів з абрикос: слойки з абрикосовим джемом
Інгредієнти:
- Листкове бездріжджове тісто – 1 кг.
- Абрикосовий джем – 350 г.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Приготування:
- Розморозити тісто (близько 45 хвилин). Розкачати і нарізати прямокутниками.
- Змастити половину прямокутників з тіста яєчним білком, покласти трохи джему, зверху накрити другим прямокутником і защипнути краю.
- Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
- Прикрасити цукровою пудрою.
Топ-5 десертів з абрикос: морозиво з йогурту з абрикосом
Інгредієнти:
- Абрикоси нарізані – 3 ст.
- Йогурт ванільний – 900 г.
- Рідкий мед – 2 ст. л.
Приготування:
- Змішати йогурт, сивий і половину абрикосів, збити в блендері до однорідності.
- Вилити масу в пластиковий контейнер, висипати решту фрукти, перемішати, накрити і поставити в морозилку на 4 години.
- У холодну велику миску викласти суміш, збити міксером на середній швидкості до пишноти.
- Знову поставити в морозильну камеру в контейнері на 8 годин.
Як приготувати десерт з абрикосів в желе, дивись в нашому відео: