Торт «Фрукти в желе»

Кількість інгредієнтів для бісквіта розрахована для форми діаметром 21 см. Так корж вийде досить високим, щоб розділити його на 3 частини.

Інгредієнти:

  • яйце 6 шт.
  • Пшеничне борошно 150 г
  • цукор 130 г
  • сіль 1 дрібка
  • Консервовані ананаси 1 шт.
  • Вершковий сир 700 г
  • вершки 200 мл
  • Цукрова пудра 250 г
  • Кокосова стружка 80 г
  • ванільний екстракт 10 г
  • Білий шоколад 100 г
  • Вершкове масло 130 г
  • вода 400 мл
  • желатин 10 г
  • гранат 1 шт.
  • апельсин 1 шт.
  • лимон 1 шт.
  • кумкват 150 г
  • Виноград білий 150 г
  • м’ята 1 пуч.

Приготування:

  1. Бісквіт. Білки відокремити від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з сіллю до пишної піни. У процесі збивання порціями додайте цукор. Продовжуйте збивати, по одному додайте жовтки, після цього всипте просіяне борошно.
  2. Готове тісто перекладіть в застелену пергаментом форму. Бортики форми не змащуйте, інакше бісквіт не підніметься. Випікайте бісквіт при 180 градусах 35 хвилин. Випечений бісквіт залиште на решітці догори дном до повного охолодження, краще залишити на ніч. Остиглий бісквіт вийміть з форми і розріжте на 3 коржі.бісквіт для торта
  3. Крем. Холодні жирні вершки почніть збивати на низькій швидкості міксера, в процесі поступово збільшіть до максимуму. Коли вершки загустіють, додайте 400 г вершкового сиру і 150 г цукрової пудри. Перемішайте до однорідності, додайте ванільний екстракт. Всипте кокосову стружку і перемішайте масу лопаткою.
  4. Збірка торта. У кулінарне кільце вставте перший корж. Змастіть його кремом, зверху розкладіть дрібні кубики консервованого ананаса, накрийте другим коржем, повторіть чергування. Третій корж просочіть соком консервованих ананасів. Накрийте торт харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 4 години.торт з ананасами
  5. У готового торта зріжте бічну частину, як показано у відео. 100 г білого шоколаду розтопіть з 30 г вершкового масла. Отриманою глазур’ю густо покрийте всю площу зрізу і верхівку торта. Наріжте і викладіть частину фруктів.торт з глазур'ю
  6. Желе. У 400 мл води приготуйте прозоре желе для торта з додаванням швидкорозчинного желатину для кращого застигання. Нагрійте масу при постійному перемішуванні, до кипіння не доводьте. Остудіть.
  7. Крем для прикраси торта. Збийте 100 г вершкового масла з 100 г цукрової пудри і 300 г вершкового сиру. Приготованим кремом злегка змастіть бортики торта.як прикрасити торт
  8. Остаточне оформлення. За допомогою кондитерського кільця зафіксуйте ацетатну плівку. Порціями влийте прозоре желе. Надішліть торт в холодильник до застигання желе. Зніміть плівку, знову змастіть бортики торта кремом для прикраси. Після цього змастіть верхівку торта, вирівняйте крем шпателем. Викладіть  фрукти  що залишилися і листочки м’яти.

Фруктове асорті вибирайте в залежності від уподобань і сезону. Літній варіант може бути з полуницею, малиною, чорницею, різними видами смородини. Фантазуйте, дивуйте близьких і не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: