Торт “Казка” – улюблений смак дитинства
Смачні та ніжні коржі з таким сметанним кремом – це саме те, що прекрасно підходить до чаю або кави.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- сметана – 1 стакан;
- цукор – 150 г;
- розпушувач – 2 ч.л;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- какао – 2 ст.л.
Для приготування крему візьміть:
- сметана – 500 г;
- цукор – 180-200 г.
Для приготування глазурі:
- цукор – 6 ст.л;
- масло вершкове – 100 г;
- какао – 4 ст.л;
- молоко – 4 ст.л.
Ще вам потрібен 1 стакан волоських горіхів.
Змішуємо сметану з цукром і розпушувачем, ваніліном. Масу добре вимішуємо віночком і ділимо на 2 частини.
В одній розмішуємо какао і борошно (180 г), в другу – додаємо 220 г борошна і вимішуємо тісто.
Кожну частину тіста ділимо ще на 3 частини і випікаємо коржі.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом викладаємо коржі, які потрібно наколоти виделкою.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо коржі по 7 – 10 хвилин. Охолоджуємо коржі.
Збиваємо сметану з цукром до густої маси.
Формуємо торт, чергуючи коржі (білі і темні) і змащуючи їх кремом.
Для глазурі з’єднуємо всі продукти і варимо на повільному вогні до густоти.
Поливаємо глазур’ю торт і прикрашаємо його подрібненими горіхами.
Ставимо торт на ніч в холодильник.