Торт “Малинова хмаринка” – ідеальне поєднання пісочного тіста з малиною в желе, великою кількістю крему та хрустким безе

Малинова хмаринка – ідеальне поєднання пісочного тіста з малиною в желе, великою кількостю крему та хрустким безе 🤍.

Торт "Малинова хмаринка" - ідеальне поєднання пісочного тіста з малиною в желе, великою кількістю крему та хрустким безе

Інгредієнти:

Безе:

  • 3 яєчних білка, кімнатної температури
  • 150 г дрібного цукру
  • 2 чайні ложки картопляного борошна
  • 40-50 г мигдалю лущеного

Сирний шар:

  • 1 чайна ложка ванільної есенції
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 250 г охолодженого сиру маскарпоне
  • 500 г 36 % вершки

Малиновий шар:

  • 3 склянки окропу
  • 3 малинових желе
  • 600 г малини (свіжої або замороженої)

Для пісочного тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 150 г пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка ванільної есенції
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 30 г цукрової пудри
  • 3 яєчних жовтки

Приготування:

  1. Замісити інгредієнти для пісочного тіста, сформувати кульку і поставити в холодильник приблизно на 1 годину.
  2. Застелити 24-сантиметрову форму для торта папером. Тісто розкачати і викласти у форму, зробити проколи. Випікати при 190°С приблизно 15-20 хвилин.
  3. Приготування малинового желе. Малинове желе розчинити в 3 склянках окропу. Дати охолонути, перемішати з малиною.
  4. Відставити в холодильник до легкого загустіння. Якщо ви використовуєте заморожену малину, її можна додавати безпосередньо в гаряче желе, не чекаючи, поки воно застигне.
  5. Крем. Вершки, цукрову пудру, ванільний екстракт і маскарпоне збити до консистенції густого заварного крему. Розподілити вершки поверх малини в желе.
  6. Безе. Яєчні білки вилити в миску і збити їх до щільної піни, додавати цукор, поступово, ложка за ложкою, до тих пір, поки цукор не вичерпається і не вийде густа, глянцева піна, в самому кінці збивання додати картопляне борошно, перемішати.
  7. Форму для торта 24 см застелити папером для випічки. Викласти безе у форму для торта і посипати мигдалем.
  8. Випікати при температурі 140°С протягом 5 хвилин, потім зменшити температуру до 100°С і випікати ще 120 хвилин. Безе має бути хрустким та білим.
  9. Я завжди роблю безе напередодні.
  10. Розподілити безе поверх крему. Ставте в холодильник на кілька годин. Насолоджуйтесь!Торт "Малинова хмаринка" - ідеальне поєднання пісочного тіста з малиною в желе, великою кількістю крему та хрустким безе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: