Торт «Сільський» – просто, швидко і смачно

Такий сметанний торт вам обов’язково сподобається, особливо з ніжним масляним кремом.

Інгредієнти:

  • масло вершкове або якісний маргарин – 200 г
  • сода   по 1  ч.л
  • сіль дрібка
  • борошно – 3.5 склянки
  • цукор – 1 стакан
  • сметана – 3 ст.л
  • жовтки – 2 шт

Для приготування крему необхідно:

  • сметана – 1 стакан
  • масло вершкове – 200 г
  • цукор – 1 стакан.

Приготування:

  1. Розтоплюємо масло або маргарин, додаємо сіль і соду, перемішуємо, всипаємо цукор, перемішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
  2. Просіваємо борошно в ємність, додаємо яйця, сметану і масляну суміш, вимішуємо тісто.
  3. Ділимо тісто на 4 частини, скачуємо в колобки, обмотуємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо частину тіста і розрівнюємо його руками в корж.
  5. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 5 – 7 хвилин.
  6. Таким чином випікаємо всі 4 коржа. Гарячим обрізаємо краї і обрізки перетворюємо в крихту.
  7. Для крему розтоплюємо вершкове масло. Змішуємо з сіллю і цукром. Охолоджуємо.
  8. Додаємо сметану і збиваємо міксером.
  9. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки і верх торта, посипаємо крихтою.
  10. Відправляємо в холодильник на кілька годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: