Тортик «Ескімо». Це просто казка

Тортик «Ескімо». Це просто казка

Для тіста:

  • 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
  • 1 стакан цукру
  • 10 ст.л. холодної води
  • 2 ст.л. з гіркою какао
  • 1/2 ч.л соди
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч.л. ваніліну для крему:
  • 1 стакан цукру
  • 3 столові ложки. борошна з гіркою
  • 2 яйця
  • 1 стакан теплого молока
  • 250 гр вершкового масла

Для глазурі:

  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. сметани
  • 50 гр вершкового масла

Рецепт приготування

  1. Яйця – відокремити білки від жовтків. Білки добре збити, відставити  в сторону. – 4 жовтки з’єднати з 1 склянкою цукру – збити до пишної  маси.
  2. Додати до збитих жовтків з цукром ½ ч.л. соди, 10 ст. л. холодної води, ванілін, 1 ст. ложку з гіркою какао, повільно помішуючи додати збиті білки.
  3. Акуратно помішуючи порціями додати 1 склянку борошна. Довго масу не перемішувати.
  4. Форму змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин .

Крем

  1. У каструлі змішати 2 яйця, 1 склянку  цукру і 3 ст. ложки  борошна з гіркою – добре збити міксером + додати 1 склянку теплого молока, розмішати і поставити на невеликий вогонь.
  2. Постійно помішуючи, довести до кипіння (після появи перших бульбашок, потримати 1 хв). Зняти з вогню. Повністю остудити!
  3. Окремо збити м’яке вершкове масло (250гр) з ваніліном, потім, постійно збиваючи, по ложці додати  заварну масу ( повністю охолоджену)

Глазур

  1. Змішати 2 стол. л. цукру + 2 стол. л. какао і 2 стол .л. сметани.
  2. Поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи до закипання. Зняти з вогню і додати вершкове масло, добре перемішати, щоб вийшла гладка, блискуча маса, остудити трохи до теплого стану.

Збираємо торт: На охолоджений  корж викласти весь крем, розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім вийняти і зверху вилити глазур, вирівняти і поставити торт в холодильник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: