Тушкована картопля з м’ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)

Тушкована картопля з м’ясом – проста в приготуванні, але така смачна! Рецепт відомий, напевно, багатьом господаркам і я не здивуюся, якщо кожна з вас має свої фірмові секрети вдалої страви.

Наприклад, додавання певних приправ, що робить її ще ароматнішою і смачнішою. Я хочу поділитися з вами своїм перевіреним рецептом – картопля вийде ніжною, а м’ясо – м’яким! Обіцяю, буде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 1,2 кг – картоплі
  • 600 гр. – яловичини
  • 1 шт. – ріпчаста цибуля
  • 6 ст. л. – соняшникова олія
  • 2 шт. – лавровий лист
  • за смаком мелений перець
  • на смак сіль

Щоб приготувати цю смачну страву, у вас має бути близько 1,5 години. Але з них потрібно лише 10 хвилин, щоб підготувати всі продукти.Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)

Приготування:

  1. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки, а цибулю – на дрібні.
  2. Розігріваємо сковороду з олією.
  3. Обсмажуємо на великому вогні м’ясо. Можна накрити сковороду кришкою, але не щільно.Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)
  4. Коли м’ясо підрум’янилося, можна додати на сковороду цибулю. Продовжуємо готувати 5 хвилин на великому вогні, перемішуючи.Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)
  5. Нарізаємо очищену картоплю на середні за розміром шматочки. Перекладаємо її на сковороду до м’яса та продовжуємо тушкувати. Смажимо на великому вогні, перемішуючи.Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)
  6. Вливаємо воду і готуємо протягом 40 хвилин на середньому вогні. Накриваємо сковороду кришкою.
  7. Перчимо і солимо за смаком, додаємо лавровий листок. Доводимо до готовності.Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)

Декілька тонкощів, яких я рекомендую дотримуватися при приготуванні смачної тушкованої картоплі з м’ясом:

  1. Картоплю не замочуйте у воді, нехай у ній залишиться крохмаль. Під час тушкування рідина у страві стане густішою.
  2. Якщо хочеться, щоб у тушкованій картоплі  було більше рідини, готуйте страву 40 хвилин під кришкою, а якщо менше – тушкуйте довше або вливайте менше води. Я використовую близько 900мл.
  3. Перед тим як тушкувати картоплю, можна її трохи підсмажити. Це надасть страві приємного присмаку.

Подавати до столу тушковану картоплю з м’ясом рекомендую відразу після приготування. Приготуйте страву саме за цим рецептом. Буде ситно, ароматно та дуже смачно!Тушкована картопля з м'ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)

Зі зазначеної кількості продуктів можна приготувати велику каструлю страви. У середньому виходить 5-6 порцій.

Таку картоплю з м’ясом люблять навіть діти!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: